De tweejaarlijkse campagne van Kom op Tegen Kanker heeft 20.403.464 euro opgebracht. Dat is een nieuw record, en een stijging met bijna 20 procent tegenover de editie 2010-2011. Frank Deboosere, voorzitter van Kom op tegen Kanker, is heel tevreden over het resultaat. "Het is geweldig om te zien hoe Vlaanderen nog steeds betrokken is bij de kankerpatiënt", zegt hij.  Het ingezamelde geld gaat naar een reeks initiatieven die kankerpatiënten een betere zorg en meer kans op genezing bieden.

Zo wordt geïnvesteerd in biomedisch onderzoek, om de overlevingskansen te verhogen en de kwalijke gevolgen van kanker te verminderen, en in psychosociaal onderzoek, om de begeleiding en zorg van kankerpatiënten en hun naasten te verbeteren.

Daarnaast zorgen goed opgeleide vrijwilligers voor opvang en begeleiding van kankerpatiënten in het ziekenhuis en kunnen patiënten en hun naasten bij de Vlaamse Kankertelefoon terecht. Het Kankerfonds is dan weer een vangnet voor patiënten die door kanker in de armoede dreigen te geraken. En tijdens het kinderkamp en het vakantiekamp voor jongeren kunnen jonge kankerpatiënten even alle zorgen vergeten.

Een volledig overzicht van de bestedingen van Kom op tegen Kanker vindt u op hier. (vrt)