Met 1.381 inschrijvingen noteert beweging.net opnieuw een recordopkomst voor de jaarlijkse "dag van de vrijwilliger", een groot feest op de Teunenberg in Olen waarmee het netwerk van sociale organisaties de vele vrijwilligers uit de regio Mechelen-Kempen in de bloemetjes wil zetten.

De dag van de vrijwilliger is al jaren een openluchtfeest. Na het record van verleden jaar met 1.200 deelnemers stroomden, ondanks het koude weer, de inschrijvingen de voorbije dagen binnen op het secretariaat. Beweging.net en de mede-organiserende partnerorganisaties prijzen zich gelukkig dat weer en wind geen vat hebben op het enthousiasme van hun vrijwilligers.

Een veel sterker statement voor de kracht van vrijwilligerswerk ga je deze dagen niet vinden.

De festiviteiten vinden plaats op het domein Teunenberg in Olen, een voormalig militair domein waar het paradeplein wordt ingepalmd door de vrijwilligers. Optredens van de Lilse zanger en cafébaas Torsten en de Mechelse feestband Frituur Paula zetten heb publiek in beweging. Foodtrucks en eet- en drankstands zorgen voor de rest.

Dit feest past in de week van de vrijwilliger die dit jaar van 3 tot 11 maart wil benadrukken hoeveel duizenden vrijwilligers zich bijna dagelijks belangeloos inzetten voor hun sportvereniging, jeugdbeweging, culturele vereniging, vakbond, mutualiteit of een ander goed doel.

Voor beweging.net is de vrijwillige inzet van mensen enorm belangrijk voor de sociale samenhang in de samenleving. Vrijwilligers zorgen voor een onmisbare en onbetaalbare meerwaarde voor de dagelijkse levenskwaliteit van mensen.

De dag van de vrijwilliger in Olen is een organisatie van beweging.net samen met de partnerorganisaties CM, ACV, OKRA, Femma, KWB, KAJ, Familiehulp, Wereldsolidariteit, Pasar, Samana en het Internationaal Comité.

Dag van de Vrijwilliger: zaterdag 3 maart van 11.00 – 13.00 op domein Teunenberg – Boerenkrijglaan 51 in Olen

Meer info: www.beweging.net

www.chapeauvrijwilligers.be