Tijdens “Recupel on Tour” werkte de organisatie samen met lokale afvalintercommunales en kringwinkels om afgedankte huishoudelijke elektro-apparaten in te zamelen. Uiteindelijk leverden 39 verschillende inzamelacties 123 ton afgedankte toestellen op. Ongeveer 35 ton daarvan gaat voor hergebruik naar het netwerk van deelnemende kringwinkels.

De overige 88 ton defecte toestellen wordt door Recupel verwerkt en gerecycleerd.

“De ‘Recupel on Tour’-campagne staat in het teken van het ophalen en recycleren van AEEA (Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten). Met de komst van een nieuwe Europese richtlijn die nieuwe doelstellingen oplegt voor de ophaling en recyclage, legt Recupel de klemtoon op nieuwe initiatieven opdat de consument gemakkelijker afgedankte elektro-apparaten zou afgeven”, klinkt het. Ondanks zijn inspanningen zegt de organisatie jaarlijks nog te veel afgedankte apparaten te zien opduiken tussen huishoudelijk afval, in plaats van op het containerpark of bij de detailhandel.

Afgelopen zondag werd overigens een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat de wereldwijde elektrische en elektronische afvalberg met een derde zal groeien tegen 2017 en dat België 22,4 kilogram afval per inwoner produceert. (belga)