U bent hier

Red levens: schrijf in voor gratis cursus reanimeren en defibrilleren

Mol | Neteland
10.07.2017 - 14.12u
Door: Mark Jaspers

Hoe reageer jij als plotseling iemand neervalt op straat? Tijdens de cursus reanimeren en defibrilleren leer je de vaardigheden en het vertrouwen om in te grijpen bij een hartstilstand. Onze 'Hartveilige gemeente' biedt ook dit najaar in samenwerking met het Rode Kruis gratis opleidingen aan.

Interesse? Schrijf snel in via www.gemeentemol.be/hartveilig.

Reanimeren en een AED (automatische externe defibrillator) gebruiken is eenvoudig, toch is een opleiding belangrijk. Het zorgt voor de juiste vaardigheden én het vertrouwen om in te grijpen bij een hartstilstand.
Tijdens een opleiding van Rode Kruis-Vlaanderen leer je hoe:
• je een plotse hartstilstand snel herkent
• je snel en efficiënt reageert op een noodsituatie
• je reanimeert en daarbij een AED gebruikt
• je een gereanimeerd slachtoffer bijstaat tot de hulpdiensten aankomen

Cursusdata
Leren reanimeren en defibrilleren kost slechts drie uurtjes van je tijd. Dit najaar kan je inschrijven voor volgende data:
• donderdag 21 september 2017 van 19 tot 22 uur
• dinsdag 17 oktober 2017 van 19 tot 22 uur
• woensdag 8 november 2017 van 19 tot 22 uur

De lessen gaan door bij het Rode Kruis, Markt 62.

Inschrijven
Interesse in de gratis cursus? Schrijf dan voor 10 september in via www.gemeentemol.be/hartveilig of kom langs aan de balie van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28.

AED-toestel
AED staat voor automatische externe defibrillator. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Het AED-toestel leidt de hulpverlener door de reanimatie tot professionele hulpverleners het overnemen. Onze gemeente telt heel wat AED-toestellen: in het station, het Sociaal huis, Ten Hove, in beide zwembaden en in de sporthal op sportsite Den Uyt, in de sporthal van Achterbos en Rauw, in Schouwburg Rex en in 't Getouw. Daarnaast zijn er heel wat sportclubs en verenigingen die een toestel in eigen beheer aankochten.

Hartveilige gemeente
Onze gemeente kreeg in het voorjaar de titel 'Hartveilige gemeente' omdat we over verschillende AED-toestellen beschikken en voldoende personeelsleden hebben die weten hoe je iemand reanimeert en het toestel gebruikt. De gratis cursussen voor inwoners passen binnen dit project.

Meer info: Rode Kruis, 0477 63 11 08, vorming@mol.rodekruis.be, www.hartveilig.rodekruis.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto