U bent hier

Red Lions overdonderd door menigte op Grote Markt: "Waanzin"

Internationaal | Nationaal
18.12.2018 - 16.44u
Door: Herman Gezelle

De Red Lions zullen deze dag wellicht nooit meer vergeten. Na een mooie ontvangst op het paleis werden ze als helden ontvangen door een grote menigte op de Brusselse Markt. "Dit is waanzin", klonk het.

De Red Lions hebben nu al een drukke dag achter de rug. De wereldkampioenen hockey kwamen in de vroege ochtend aan op de luchthaven en daarna ging het naar het paleis voor een ontvangst bij de koning en koningin.

Maar toen wisten de Belgische helden nog niet wat hen te wachten stond op het balkon aan de Brusselse Grote Markt. Duizenden fans waren toegestroomd om de Red Lions te bedanken voor de wereldtitel.

De spanning werd opgebouwd toen de spelers een voor een op het balkon werden geroepen en toen aanvoerder Thomas Briels de Wereldbeker opnieuw de lucht instak, ging het spreekwoordelijke dak eraf. (VRTNWS)

Els Van den Bossche, voorzitter van HC Artemis Herentals : 'Het effect naar de plaatselijke clubs blijft niet uit'

'Zowel in de poule als in de finalewedstrijden hebben de supporters de Red Lions zien groeien naar wereldklasse', reageert een fiere Els Van den Bossche, voorzitter van HC Artemis uit Herentals.

'De titel van wereldkampioen is het resultaat van jarenlange inspanning van het team en een professioneel beleid van de hockey autoriteiten in Vlaanderen en in België.

Het nieuwe talent dient zich zowel bij de heren als de dames aan met topcoaches, professionele trainingsprogramma's en state-of-The-art infrastructuur.

Het effect naar de plaatselijke clubs blijft niet uit.

Het bindend groepsgevoel van deze teamsport bereikte de afgelopen dagen een ongekend hoogtepunt. Samen kijkend naar wedstrijden, whatsappten onze leden met elkaar over FairPlay en technisch vernuft, en hoe dit hen inspireert.

HC Artemis voelt van week tot week de vragen naar de hockeysport in stijgende mate binnenkomen. Heel veel jongens en meisjes in regio Herentals Neteland zijn bijzonder geïnteresseerd en willen deel uitmaken van dit prachtige hockeyplezier. Wij ontvangen hen graag met open armen', besluit Els Van den Bossche.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto