U bent hier

Reep chocolade verbranden? Uurtje fietsen of 5 uur tv kijken

Vlaanderen
01.12.2016 - 16.26u
Door: Herman Gezelle

Na een lange dag werk of school heerlijk op de bank neerploffen met een zak chips, snoep of chocolade: voor veel mensen is het een ultieme manier om te ontspannen. Lekker natuurlijk, maar niet per se gezond. Inmiddels is de helft van de Europeanen te dik en waarschuwen wetenschappers dat we niet zo veel moeten zitten.

Bewustzijn over hoeveel inspanning en tijd het kost voordat snacks eraf zijn, lijkt een steeds populairder middel tegen overgewicht. Vandaag maakte Mars bekend dat het snoepautomaten op scholen gaat voorzien van waarschuwingsstickers. Daarop komt te staan hoelang je moet fietsen voordat alle calorieën zijn verbrand, meldt het AD.

De Britse onderzoekster Shirley Cramer stelde begin dit jaar al dat mensen minder zouden snacken als ze beseffen hoeveel ze er extra voor moeten bewegen. (nos)

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto