U bent hier

Reep chocolade verbranden? Uurtje fietsen of 5 uur tv kijken

Vlaanderen
01.12.2016 - 16.26u
Door: Herman Gezelle

Na een lange dag werk of school heerlijk op de bank neerploffen met een zak chips, snoep of chocolade: voor veel mensen is het een ultieme manier om te ontspannen. Lekker natuurlijk, maar niet per se gezond. Inmiddels is de helft van de Europeanen te dik en waarschuwen wetenschappers dat we niet zo veel moeten zitten.

Bewustzijn over hoeveel inspanning en tijd het kost voordat snacks eraf zijn, lijkt een steeds populairder middel tegen overgewicht. Vandaag maakte Mars bekend dat het snoepautomaten op scholen gaat voorzien van waarschuwingsstickers. Daarop komt te staan hoelang je moet fietsen voordat alle calorieën zijn verbrand, meldt het AD.

De Britse onderzoekster Shirley Cramer stelde begin dit jaar al dat mensen minder zouden snacken als ze beseffen hoeveel ze er extra voor moeten bewegen. (nos)

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto