Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Regenboogvlag wappert aan gemeentehuis Kasterlee voor gelijke rechten en inclusiviteit

Kasterlee

Op 17 mei de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (IDAHOT), wappert de regenboogvlag aan het gemeentehuis van Kasterlee.

Met het hijsen van de vlag spreekt de gemeente haar steun uit voor de LGBTQ+-gemeenschap en vraagt ze aandacht voor de strijd tegen discriminatie en geweld op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit.

IDAHOT ontstond in 2004 om aandacht te vragen voor de discriminatie en het geweld waarmee de LGBTQ+-gemeenschap nog steeds te maken heeft. Het is een dag waarop wereldwijd verschillende activiteiten worden georganiseerd om te strijden voor gelijke rechten en acceptatie voor mensen van alle seksuele geaardheden en genderidentiteiten.

Sumati Adriaensen, schepen van welzijn, is hoopvol: “Met het hijsen van de regenboogvlag tonen we onze solidariteit met de LGBTQ+-gemeenschap en haar inzet voor inclusiviteit en gelijkheid voor iedereen, ongeacht hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. We laten de vlag een week wapperen en hopen dat deze actie een signaal is voor alle inwoners van Kasterlee om zich bewust te zijn van het belang van gelijke rechten en respect voor iedereen.”

Burgemeester Ward Kennes ziet het ook ruimer: “Kasterlee is een inclusieve gemeente waar iedereen zichzelf mag zijn. Er is wetgeving om dat af te dwingen, maar we vinden het belangrijker dat deze gedachte leeft in de harten en de hoofden van de mensen. Zo werken we samen aan sociale veiligheid waarin elkeen keuzes kan maken en zijn potentieel mag ontwikkelen.”

Kasterlee

Deel dit artikel