Het reggaefestival Reggae Geel beleefde vrijdag en zaterdag een topeditie. Liefst 61.000 reggaefans kwamen naar Geel afgezakt. Zon,  knappe muziek, relaxe sfeer, meer moest dat niet zijn.  Reggae Geel blijft een  uiterst gezellig festival waar de artiesten al even kleurrijk zijn als het publiek, bracht Jamaicaanse vibes naar het landelijk Geel.  Liefhebbers van reggea, ragga, dancehall, ska,  rocksteady en dub konden genieten van zowel gevestigde wereldwaarden binnen the scène, als nieuw talent ontdekken op de diverse podia. 

Onder meer absolute headliner Damian Marley, zoon van reggaelegende Bob, en zijn Jamaicaanse landgenoot I-octane zorgden voor de hoogtepunten. Vrijdag stond er met Bunny Wailer (The Wailers) ook al een directe link met Bob Marley op het hoofdpodium.

Of je nu op de wei zat aan de Mainstage, in een hangmat lag op 18”Corner of je zwoelste dansmoves aan het bovenhalen was in de Bounce Danchall, deze editie van Reggae Geel zal je ongetwijfeld bijblijven door zijn uniek en exotisch karakter.

Niet alleen de muziek was werelds, ook de keuken had meer te bieden dan de gebruikelijke festivalfrietjes en burgers. Wie last kreeg van een hongerklopje kon in het eetdorp proeven van vers bereide maaltijden en fair trade sapjes uit alle hoeken van de wereld.


Wie stelt dat Reggea Geel alleen rond de muziek draait, heeft het mis. Het is een totaalpakket waar good vibrations centraal staan. We kijken alvast uit naar volgend jaar!'   De geïnstalleerde waterpunten hadden door het warme weer meer dan succes. 

42.000 kampeerders

Op 2 dagen overnachtten niet minder dan 42.000 bezoekers van het reggaefestival, stelt een uiterst tevreden Kris Eelen van de organisatie.  Foto's Guy Verellen / Nnieuws.