Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reggae Geel : 'Eerste knallende namen'

Reggea Geel
URL

Reggae Geel lanceert de eerste namen voor z’n 2024 line-up. Zet je schrap voor de meest memorabele editie tot nu toe.

Reggae Geel – het oudste reggaefestival van Europa – breidt zijn festiviteiten voor het eerst uit naar een volledig tweedaags event. De bossen en weides maken zich op voor een weekend vol luie bassen, hitsige riddims en laid-back vibes op 2 en 3 augustus 2024.

 

Eerste artiesten: een blik op de line-up van 2024

Julian Marley & The Uprising (vid) trekken de kar. Julian Marley, die onlangs de Grammy voor Beste Reggae Album won, geeft het beste van zichzelf op onze God Stage. Deze zoon van reggaelegende Bob Marley brengt roots reggae zoals het moet – en natuurlijk ook een ode aan de gewéldige muziek van z’n vader.

Arrested Development komt de wei in de hens zetten! Deze baanbrekende alternatieve hiphopgroep rijgde de prijzen aan elkaar en bouwde een reputatie op die bestand is tegen de sterkste windstormen. Hun sociaal bewuste teksten en aanstekelijke grooves hebben hen een wereldwijde fanbasis opgeleverd. En die mag zich klaarmaken om deze zomer richting Geel te trekken.

Alborosie & The Shengen Clan, dat zijn opzwepende reggaeritmes, een hypnotiserende stem met vlijmscherpe licks en een band die zo strak staat als een te krappe jeansbroek. Deze van oorsprong Siciliaanse reggae-artiest rijgt de hits aan elkaar en belooft dan ook een verschroeiende performance die je badend in het zweet achterlaat.

Een magische mix van legendes en hongerig talent

NDe eerste namen van onze 2024 line-up vinden de juiste balans tussen een rijk muzikaal erfgoed en opkomende sterren. Jonge wolven die reggae mengen met invloeden van hiphop, R&B en afrobeats.
 

  • Cimarons zijn pioniers van de Britse reggaescène en de allereerste reggaeband op het continent. Zij geven een masterclass in klassieke reggae met rocksteady en lovers' rock-invloeden.
  • Skip Marley draait het genre met de glimlach binnenstebuiten en brengt songs doordrenkt met hiphop, R&B en pop. Zijn samenwerking met Katy Perry bracht hem naar de top van de hitlijsten. Terwijl hij zijn legendarische erfgoed niet uit het oog verliest. Dat kan ook niet, als kleinzoon van Bob Marley.
  • Duane Stephenson staat klaar om ons publiek te betoveren met zijn soepele stem en teksten die opgetrokken zijn uit pure liefde en een strijdvaardige roep naar gerechtigheid.
  • Marla Brown, dochter van reggae-icoon Dennis Brown, geeft een moderne draai aan de traditionele reggae met een uptempo, zwoel en dynamisch zoete stem. Info: ze brak door als danser én stootte door tot in de halve finale van Britain’s Got Talent. Must-see! 
  • Dezarie is tilt je dan weer op naar de hogere regionen van het universum, met haar spiritueel rijke en krachtige reggae, geworteld in thema's van sociale en raciale rechtvaardigheid.
  • Jah Lil zet de aanval in op je dansspieren met een mix van reggae en dancehall. Strictly positive vibes!
  • BLVK H3RO draait reggae in een mélange met elementen van hiphop en R&B. Een unieke klankervaring waarop je onmogelijk stil blijft staan.
     

Een podium voor ieder z’n goesting

Reggae Geel 2024 bestaat dit jaar uit 4 volwaardige podia, waar we de hele horizon van het rijke genre verkennen.

Van de Gold Stage, waar we de grootste namen in reggae een plek geven met live-band, tot de Bounce Dancehall waar beats en bas zorgen voor vonken, vuur en jiggelende achterwerken. Dubfanaten kunnen zich onderdompelen in het Dub Forest, met z’n relaxte viben diepe baslijnen en out-of-space hypnotiserende ritmes. Ons Yagga Yagga podium brengt dan weer het beste in rockers, ska en old-school reggae en zal ook de locatie zijn voor randanimatie en een knetterende culturele explosie van activiteiten.

Nieuw: twee volwaardige festivaldagen

Voor het eerst schiet Reggae Geel al op vrijdagmiddag uit de startblokken. Twee volledige dagen dus.  Ons publiek kan uitkijken naar uitstekende muzikale optredens en workshops, eetkraampjes en randanimatie die de brede reggaecultuur laten knallen en knetteren.

Tickets

Voor tickets, een complete line-up in de toekomst en aanvullende festivalinformatie, bezoek www.reggaegeel.com.

Reggea Geel

Deel dit artikel