Reggae Geel komt eraan. De voorverkoop ging razendsnel van start. 'Tijd dus om jullie op te warmen met enkele sfeermakers van deze editie', zegt organisator Kris Eelen.   'We mogen met trots zeggen dat dit jaar een speciale editie van Reggae Geel wordt. Op zaterdag 6 augustus is het namelijk de 60e onafhankelijkheidsverjaardag van inspiratieland Jamaica.

En dat vieren we samen met de Grammy-winnaars van Morgan Heritage. Zij bouwen op zaterdag een feestje op de Main Stage en brengen daarvoor Laza Morgan mee (gekend van LMS).

Ook de reggae-legendes van Third World doen graag mee met de feestelijkheden op de Main Stage. Zij hebben trouwens extra reden tot vieren. Op 6 augustus staan ze precies 49 jaar op de planken. Heel wat kaarsjes om uit te blazen op zaterdag.

Verder krijgen we op het hoofdpodium bezoek van Luciano en Christopher Ellis. Beide artiesten worden bijgestaan door het Britse producers-duo Mafia & Fluxy. Lila Iké brengt ons een zwoele mix van roots reggae, soul en R&B, gebackt door the Indiggnation.

Ook verwelkomen we Samory-I en Mortimer, twee rijzende sterren die groot werden onder de vleugels van Ovastand Records-producer Winta James. Net vandaag verschijnt onder zijn label trouwens de Gratitude Riddim. Over toeval gesproken. En Marcus Gad voert ons mee op een zacht tapijt van zijn hemelse stem en spirituele melodieën.

Dit jaar moeten we de Bounce stevig vastmaken. Want "Energy God" Elephant Man komt het dak eraf blazen. En ook Code Red Sound en Dynamq zorgen in 2022 voor de nodige sfeer op deze stage. De bounce doet waar het voor staat pure dancehall.

Wil je getuige zijn van een primeur? Dan moet je aan de 18 INCH zijn. Gabre Selassie neemt zijn Kingston Dub Club voor het eerst mee uit de heuvels van de Jamaicaanse hoofdstad. We zijn vereerd dat hij net daarvoor Reggae Geel kiest! Niemand minder dan Horace Andy (o.a. bekend van Massive Attack) ook te zien in de 18-ch en sounds als Mighty Jah Observer, Gladdy Wax, Blackboard Jungle.

Nog meer te bewonderen op Reggae Geel : African Head Charge, Adrian Sherwood, Herbalize it, The Chosen Few, Winston Francis, en nog vele anderen.

Reggae Geel 2022 samengevat: 2 dagen, 80 acts, en 4 podia, 42e editie, vol reggae-genot.

Maar wacht, 't is nog niet gedaan...

De festivalcamping gaat al op donderdag 1 augustus om 18 uur open. En de kampeerders zullen zich daar niet hoeven te vervelen. Want diezelfde donderdagavond kan je in de One Love Tent aan de camping terecht voor de Free Pre-Party. Ja je leest het goed: een feestje met gratis inkom. Ideaal dus voor wie er als de kippen bij wil zijn. Of ja ... als de nachtraven dan toch.

Afspraak dus op Reggae Geel 2022, het festival dat bekend staat om zijn goede sfeer, lekker eten, leuke winkeltjes, eco-vriendelijkheid, fair-trade, en vooral veel samenhorigheid...
En zoals we al zeiden: dit is nog maar het begin. Stay tuned voor nog meer nieuwe namen.'

PRAKTISCHE INFO
Reggae Geel 2022
Vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus
Malosewaver, 2440 Geel, België

Festivalcamping open vanaf donderdag 4 augustus, 18 uur
Free Pre-Party op donderdag 4 augustus, 's avonds op de camping.
Voor meer info en tickets, surf naar www.reggaegeel.com.