Zaterdag liep in de Belse Bossen Geel de 2e dag van een historische 34e editie van Reggae Geel. De 54.000 fans zagen dat het goed was, de vibes sidderden tot het ochtendgloren zondag. Topsfeer, een smetteloze organisatie.

Dit jaar viert Reggae Geel 50 jaar Jamaicaanse onafhankelijkheid. 50 jaar Jamaicaanse onafhankelijkheid betekent ook 50 jaar geweldige reggaemuziekgeschiedenis. Reggae Geel deed wat het moest doen.

Exclusief voor Europa speelde vrijdag Shabba Ranks. Pure magie. Deze Grammy-winnaar deed wat weinig andere reggaeartiesten voor mekaar kregen : binnenbreken in de mainstream-hitlijsten. Zijn hitsingle “Mr. Loverman” is voor velen onder ons nog steeds een onmiskenbaar deel van dé soundtrack van de jaren ’90.

Klik op Fotogalerij.

Organisator Kris Eelen : 'Aan de opbouw van het festival werken 120 vrijwilligers mee. Op de festivaldagen zijn er zelfs 1.200 helpers per dag nodig. Die vrijwilligers doen dat héél graag. We hebben een tof team.'

Zaterdag volgde een topdag met een pleiade aan superb Jamaïcaans puur reggae-genot met heel wat randanimatie en een heerlijke internationale keuken.

Beelden E. Fels / Nnieuws / redactie G. Verellen.