U bent hier

Reggae Geel lokt 17.000 bezoekers op openingsdag

Geel
03.08.2019 - 06.44u
Door: Lex Verellen

Reggae Geel heeft vrijdag op de openingsdag van zijn 41ste editie zowat 17.000 bezoekers over de vloer gekregen. Het festival is een van de grootste in het genre in Europa en programmeert steevast het kruim van de internationale reggae, dancehall en dub.

Vrijdag was de "Rockers Live Show" top of the bill: de nog levende acteurs en zangers van "Rockers" die live de soundtrack van de cultreggaefilm brengen. Ook onder meer Agent Sasco en Busy Signal mochten het hoofdpodium onveilig maken.

Eigenlijk ging Reggae Geel donderdag al van start, aangezien er dit jaar voor het eerst een "pre-party" werd georganiseerd in navolging van soortgelijke succesvolle initiatieven op onder meer Rock Werchter en Pukkelpop. Daar kwamen 2.700 kampeerders op af, volgens de organi satie een bemoedigend aantal voor een eerste editie. Nog nieuw dit jaar is een eigen rum van het festival, genoemd naar Nine Miles, het geboortedorp van Bob Marley.

De eerste festivaldag lokte alvast 17.000 bezoekers naar de vier podia en randanimatie zoals de mobiele soundsystems Serendipity en Bangarang. Zaterdag wordt er nog wat meer volk verwacht voor headliner Buju Banton, die onlangs nog hoge ogen gooide met zijn "Long Walk to Freedom"-show na zijn vrijlating na acht jaar cel. Ook onder meer dancehallicoon Beenie Man, dubpioniers Alpha & Omega en dj Massive B komen zaterdag langs. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto