Nog een aantal dagen en dan gaat het oudste reggaefestival van Europa weer van start. Reggae Geel in de Kempense bossen.

60 jaar onafhankelijkheid Jamaica

'Op zaterdag 6 augustus viert Jamaica zijn 60e onafhankelijkheidsverjaardag', weet organisator Kris Eelen.  'Zonder Jamaica bestond er geen Reggae Geel. Omdat we al die jaren zoveel moois vanuit Jamaica op onze podia mochten verwelkomen, vieren wij uiteraard heel hard mee.

Samen met de Jamaica/België-werkgroep organiseren we een aantal activiteiten om deze onafhankelijkheidsverjaardag samen met jullie te vieren.  Burgemeester van Geel, Vera Celis, komt haar eer betuigen. Ze wordt vergezeld door Hare Excellentie Symone Betton Nayo, de Jamaicaanse ambassadrice in België.

Alle enige tijd werken afgevaardigden van Reggae Geel, stad Geel, de Belgische Ambassade in Jamaica en de Jamaicaanse Ambassade in België aan het uitbreiden van de samenwerking. Daarbij staan ontwikkeling en uitwisseling centraal. Muziek, het exportproduct bij uitstek van Jamaica, is hierbij het uitgangspunt.

Al 42 jaar geven Reggae Geel en stad Geel een platform aan deze Jamaicaanse muziek. Verdere uitwisselingen op het gebied van gezondheidszorg, kunst en cultuur worden onderzocht.

Jamaicaans talent massaal aanwezig

Grootheid Beres Hammond speelt op zaterdag 6 augustus met zijn eigen Harmony House Band op de Mainstage. En dat is een unicum. Toeren doet Hammond niet meer, maar voor Reggae Geel maakt hij een uitzondering en vliegt speciaal vanuit Jamaica naar ons land.

Naast Beres staat een hele rits andere Jamaicaanse topartiesten op onze podia dit jaar. Zo kan je o.a. Morgan Heritage, Third World, Luciano, Christopher Martin, Romain Virgo, Elephant Man, Code Red Sound, Mortimer, Christopher Ellis, Samory I, Lila Ike, Agent Sasco, Kranium, D'Yani en Alexx-A-Game bewonderen.

Ook Gabre Selassie wilde het niet missen, want hij laat voor deze editie zelfs zijn legendarische Kingston Dub Club een weekend achter. Bovendien is het de allereerste keer dat je hem in Europa live aan het werk ziet!
Kingston dub club in Geel.

Wacht niet met je tickets

Wil je het reggae-feestje niet missen? Wacht dan niet te lang met je tickets te kopen. De combitickets zijn namelijk al voor 80% uitverkocht. Ook de dagtickets gaan snel de deur uit. De vrijdagtickets zijn voor 65% verkocht, en liefst 75% van de zaterdagtickets hebben hun gelukkige eigenaar al gevonden.

De voorverkoop van de tickets loopt trouwens af op donderdag 4 augustus om 12u 's middags. Daarna kan je enkel nog je kaartje aan de kassa van het festival kopen.

Reggae Geel nóg ecologischer

Om ons ecobeleid op te krikken werken we vanaf deze editie met eco-tokens. Elke bezoeker krijgt bij binnenkomst 1 gratis eco-token. Die geef je af bij je eerste bestelling aan de toog. Drankje leeg?

Betaal voor een nieuw drankje en ruil je lege beker in voor een nieuwe. Gooi je je beter toch liever op de grond? Wel, dan betaal je bij je volgende drankje wel 1,5 euro extra voor een nieuwe beker. Maak daarom de juiste beslissing en hou het festival proper.

Op het einde van Reggae Geel deponeer je je laatste lege beker in de daarvoor voorziene vuilbakken. Je kunt je eco-token niet omruilen voor geld.

Zonder stress op camping

Heb je een campingticket maar kijk je er tegen op om te sleuren met je tent, matras en slaapzakken? No stress! Boek gewoon een FestiTent of Festipi. Dan maken onze medewerkers jouw kampeerplek volledig slaapklaar. Het enige wat jij nog moet doen is chillen.

Vermijd lange wachtrijen aan de kassa

Ben jij van het principe: I don't play the waiting game? Laad dan op voorhand geld op je polsbandje om lange wachtrijen te vermijden. Of installeer de Payconiq by Bancontact app op je smartphone. Zo laad je je tegoed zelf op tijdens het festival door de QR-code op je polsbandje te scannen.

Reggae Geel is vanaf dit jaar trouwens een cashless festival. Je kunt dus niet meer met contant geld betalen. Enkel met het krediet op je polsbandje.'  Foto NNieuws.