Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reggae Geel says goodbye to the original founders and strongholds : Kris, Theo, Dimp, Johan and Jef

Kris, Theo, Dimp, Johan en Jef :  dé 5 stichtingsleden van Reggae Geel
Kris, Theo, Dimp, Johan en Jef namen de tijd om je 45 jaar lang je favoriete festival te brengen :
 dé 5 stichtingsleden van Reggae Geel. Ze zijn al tientallen jaren de drijvende kracht achter het festival.
 
'Vandaag hebben ze besloten om hun levenswerk door te geven aan een jonge generatie', klinkt het fier bij de jongere generatie.  'We staan allemaal op de schouders van deze reuzen. Hun werk, inzet en inzet kunnen niet ongevierd blijven.
 
Dimp organiseerde crew en vrijwilligers, die duizenden mensen jaar na jaar mobiliseren. Fair Trade is haar tweede naam, en ze heeft altijd gestreden om van Reggae Geel een festival te maken met een missie gericht op gelijkwaardigheid.
 
Theo stelde de barploeg tientallen jaren samen, zodat je je drankjes koud en met een glimlach krijgt. Hij is het brein achter onze cocktailbar, koffie en rumbar. Daarnaast bouwde hij altijd samen met zijn posse mentaal uitgedaagde jongeren de festivalsite op, waardoor diversiteit en inclusie bij elke draai bevorderd werd.
 
Jef is zo zen als maar kan. Met zijn gemakkelijke, rustige karakter doorstond hij de vele operatieve stormen die Reggae Geel door de jaren heen heeft meegemaakt. Als rechterhand van Kris is hij de spin in het operatieve web en de weet-het-alles van het festival geweest. Niet te vergeten, hij was de ontwerper achter enkele van onze meest iconische posters.
 
Johan was het brein – en handige handen – achter alles techniek ter plaatse. Van Wi-Fi tot stroom, van water tot draadloos, hij en zijn team maakten alles mogelijk. Zijn unieke lach herken je van mijlen ver. En door de jaren heen mobiliseerde hij een team van elektriciens en technische Wizz kids die keer op keer wonderen verrichtten.
 
En dan is er Kris. De founding father, de leider van de roedel, de ruggengraat van het festival, de Commandante verantwoordelijk voor de hele shebang. Een man die een strak schip leidde, met immens oog voor detail en het vermogen om na editie magische editie te maken. Terwijl Reggae Geel jaar na jaar groeide, paste Kris zich aan en deed er alles aan om een uniek, makkelijk, internationaal beroemd en geprezen festival te creëren.
 
Deze vijf ongelooflijke mensen promoten al 45 jaar reggaemuziek en Jamaicaanse cultuur, diversiteit en inclusie, eerlijke handel en gelijkwaardigheid, operatieve excellentie en unieke vibes. Zij waren de eersten die reggaemuziek introduceerden als volwaardig festivalgenre op het Europese hoofdland. Hun inzet is niet te onderschatten. Deze jongens zijn legendes.
 
Vandaag is een grote verandering voor ons, en we hebben grote schoenen te vullen. We kunnen alleen maar hopen dat we met hun wijze raad, en met de steun van onze Belgische reggae, dancehall en dub massive, ons festival de toekomst in kunnen leiden. Voorwaarts altijd! Op naar Reggae Geel 2024!'
 
Op de foto : Kris, Theo, Dimp, Johan en Jef :  dé 5 stichtingsleden van Reggae Geel.
Kris, Theo, Dimp, Johan en Jef :  dé 5 stichtingsleden van Reggae Geel

Deel dit artikel