De 38e editie van Reggae Geel zit erop. Ook dit jaar zakten heel wat reggaeliefhebbers af naar Geel-Bel om te genieten van de zomerse vibes op het reggae festival. Op vijf podia konden de fans kijken en luisteren naar 60 reggae artiesten.

Vlot verloop

Op vrijdag 5 augustus waren er 22.000 reggaefans aanwezig. Zaterdag 6 augustus telde de organisatie 30.000 bezoekers. Een vlot verlopen editie voor de politie Voor de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout is het reggae festival 2016 vlot en veilig verlopen zonder noemenswaardige problemen.

Op piekmomenten kenden we wel wat verkeersproblemen. De regen van de voorafgaande dagen had een aantal parkings immers geheel of gedeeltelijk onbruikbaar gemaakt.

Daardoor moesten bezoekers op sommige ogenblikken afgeleid worden naar nieuwe parkings, met de nodige verkeersopstoppingen tot gevolg. Onze verkeersploegen hebben alles in het werk gesteld om de verkeerscirculatie gedurende het festival zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Twee grote drugsacties

Twee grote drugsacties Om een duidelijk signaal te geven dat drugs op een festival niet thuis horen organiseerde de politiezone, op vraag van de bestuurlijke en gerechtelijke overheden, dit jaar voor de eerste keer twee grote drugscontroles op het festivalterrein.

Zij kregen daarbij ondersteuning van drughonden van de federale politie en bijstand van andere politiezones. De festivalbezoekers werden aan de ingang van het terrein gecontroleerd op het bezit, het gebruik en het verhandelen van illegale drugs.

De politiemensen controleerden tijdens deze twee acties om en bij de 200 festivalgangers. Daarvan waren 129 personen in het bezit van illegale drugs. Hoofdzakelijk ging het om cannabis (591 gr) en hasj (100 gr) maar er werden ook gebruikershoeveelheden cocaïne, LSD, XTC in poedervorm en XTC-pillen aangetroffen.

In toepassing van de richtlijnen van het parket kregen de drugsbezitters een voorstel voor een minnelijke schikking van 75€ of 150€ (afhankelijk van de aard van de aangetroffen drug) die ze ter plaatse konden betalen. Op een enkele uitzondering na maakten de positief gecontroleerde personen gebruik van deze mogelijkheid. De drugsacties waren succesvol en zijn zeker voor herhaling vatbaar.

Gevonden en verloren voorwerpen

Gevonden en verloren voorwerpen Zoals elk jaar werden er op de lost&found-stand van de organisatie gevonden voorwerpen binnengebracht. Op het einde van het festival heeft de organisatie een vijftigtal achtergebleven zaken overgedragen aan de politie.

Ben je iets verloren, neem dan een kijkje op de site www.pzglm.be bij ‘gevonden voorwerpen’. Staat er iets van jou bij? Maak dan telefonisch een afspraak met het team onthaal van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout op het nummer 014 56 47 00 om het af te halen.