Als jij iemands leven zou kunnen redden, zou je het dan doen? Ja? Registreer je dan als orgaandonor op 6 (13.30 - 16.30 uur, CM-kantoor), 7 (13.30 - 16.30 uur, Heilig Hartziekenhuis) of 9 oktober (16 - 19 uur, ’t Getouw). Want elk jaar sterven er in ons land honderd mensen omdat er te weinig organen zijn. Eén orgaandonor kan tot acht levens redden. Maak er werk van!

De registratiemomenten vinden plaats op:

  • maandagnamiddag 6 oktober: CM-kantoor, Corbiestraat 5, van 13.30 tot 16.30 uur
  • dinsdagnamiddag 7 oktober: Heilig Hartziekenhuis, Gasthuisstraat 1, van 13.30 tot 16.30 uur
  • donderdagavond 9 oktober: inkomhal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2, van 16 tot 19 uur

Praktisch

  • Breng je identiteitskaart mee naar het registratiemoment.
  • Vul ter plekke het registratieformulier in.
  • Een medewerker van de bevolkingsdienst brengt je gegevens in het rijksregister en geeft je een ontvangstbevestiging mee.

Van mening veranderd? Je kan de registratie bij de gemeente steeds herroepen.

Wachten op een nieuw leven

In ons land wachten meer dan duizend mensen op een nieuw leven via orgaantransplantatie. Praat daarom met je familie over orgaandonatie en laat je registreren. Misschien geef jij een meisje met mucoviscidose hoop op een nieuwe long voor een tweede adem. Of zorg je ervoor dat een vrouw die wacht op een nieuwe nier niet langer drie keer per week aan de dialyse moet. Of bezorg je een man die dringend een nieuw hart nodig heeft een nieuwe start.

De registratiemomenten zijn een initiatief van het ziekenfonds CM. Deze passen in de sensibiliseringscampagne rond orgaandonatie waaraan het gemeentebestuur graag haar medewerking verleent.