Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Regula Ysewijn de nieuwe jeneverambassadeur 2023-2024

Regula Ysewijn

Sinds afgelopen weekend mag niemand minder dan de bekende Regula Ysewijn zich de nieuwe jeneverambassadeur van het Jenevermuseum Hasselt noemen. De lieftallige én gewaardeerde tv-vakdame gaat één jaar lang het museum jenevererfgoed mee op de kaart zetten d.m.v. smaakmakende activiteiten.

Regula is naast gepassioneerd culinair schrijfster en fotografe ook gekend als jurylid van de televisieprogramma's Bake Off Vlaanderen en Junior Bake Off.

Bovendien schreef ze maar liefst 5 boeken vol overheerlijke recepten en baksels. Haar portret siert vanaf deze jeneverfeesten ook het etiket van de kruik huisgestookte Hasseltse Graanjenever.

Bedankt Anne-Sophie!

Regula Ysewijn treedt in de voetsporen van chef-kok Anne-Sophie Breysem. Als allereerste jeneverambassadeur liet Anne-Sophie het jenever- en gastronomisch vakmanschap samensmelten tot een rijk smaakfestival. Tijdens haar ambassadeurschap trakteerde ze het museum en zijn bezoekers dan ook op heel wat culinaire hoogstandjes met o.a. foodpairings, een smaakwandeling en heerlijke cocktailrecepten. Die laatste kregen inmiddels een vast plaatsje op de website van het Jenevermuseum.

Gratis museum toegang tijdens de Jeneverfeesten

Tussen de feestelijkheden en heerlijke borrels door was een gratis bezoek aan de tijdelijke expo 'IJzersterk: Belgische emailborden voor sterkedrank' in het Jenevermuseum en Het Stadsmus mogelijk.

De expo loopt nog tot 7 januari in het Jenevermuseum en Het Stadsmus.
Op zondag 12 november en 10 december geeft emailexpert Jan De Plus een rondleiding in beide expo's.  Op 10 december wordt hij vergezeld door Jo Klaps, initiatiefnemer van 
Fontrescue.

Meer info over deze rondleidingen vind je in de rubriek 'activiteiten'.
Adressen
• Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, Hasselt
• Jenevermuseum, Witte Nonnenstraat 19, Hasselt
Tarieven
Een ticket voor de expo kost 7 euro / 5 euro en omvat toegang tot de expo op beide locaties, toegang tot de permanente presentaties van beide locaties én een ijzersterke borrel (of een alcoholvrij alternatief) in het proeflokaal van het museum.

Spektakel op de binnenkoer

Als jeneverambassadeur schitteren Regula's portret en naam één jaar lang op het etiket van de huisgestookte Hasseltse Graanjenever, ontworpen door graficus en illustrator Bruno Vergauwen.

Naar goede gewoonte presenteerde het museum de eerste dag van de Jeneverfeesten de versgestookte jenever samen met de kersverse jeneverambassadeur tijdens een bijzondere act op de binnenkoer. Ook Maarten, de nieuwe stoker van het museum, was van de partij.

Jenevercircus Be Flat!

Zondagmiddag toverde circusgezelschap Be Flat het museum om tot een levendig jenevercircus. Op de meest onverwachte locaties kon je genieten van heerlijke (lucht)acrobatie, kleurrijke melodieën en straffe jongleerkunsten. Ook museumstokers Maarten Put en Jan Kempeneers waren in volle actie te bewonderen in het museum. Tijdens een boeiende fijnstook in de stookzaal vertelden ze je graag alles over het indrukwekkende stookproces.'

© Willy Ysewijn bron foto's Hasselts Jenevermuseum/NNieuws.

 

Jeneverfeesten 2023

Jeneverfeesten 2023

Regula Ysewijn

Deel dit artikel