Werk van de Herentalse kunstenares Reinilde Van Grieken is geselecteerd in de nieuwe lichting van Vlaamse ontwerpers.

Design Vlaanderen en de ontwerpers openen hun nieuwe tentoonstelling De Nieuwe Oogst 2011 in Brussel op donderdag 7 juni 2012 om 18 uur.

Jaarlijks komt er nieuw designtalent bovendrijven. In De Nieuwe Oogst brengt Design Vlaanderen het resultaat van de zoektocht van 2011. Het nieuw ontwerptalent kan uit heel verschillende richtingen binnen de vormgeving komen: uit de toegepaste kunsten zoals glas, keramiek, textiel, meubelen, maar ook uit de grafische vormgeving, de industriële vormgeving, service design, enz.

Tweemaal per jaar, tijdens de Lente- en Herfstselecties, kunnen ontwerpers hun dossier voorleggen aan een externe jury. Als de jury oordeelt dat de producten creatief, verfrissend en vernieuwend zijn, wordt de ontwerper opgenomen in de database van Design Vlaanderen.

In 2011 werden 17 ontwerpers erkend door Design Vlaanderen. Gedurende meer dan twee maanden wordt de Galerie hun platform.

Glas — Pia Raeymaekers
Grafische vormgeving — Annelys de Vet, Vincent Knecht (Megaluna), Jeroen Lathouwers (In Turtle We Trust), Wim Vandersleyen, Pieter Willems (Pjotr)
Industriële vormgeving — Bart Haesendonck (Moebius Design), Armand Fissette (Arman), Benoît Mintiens (Enthoven Associates)
Keramiek — Reinhilde Van Grieken, Veerle Van Overloop (Fou de Feu), Stijn Yperman,  Meubel- en interieurobjecten — Tim Baute (Interror.be)
Service design — Sebastiaan Vanhecke (Kite Consultants), Martijn Vogelzang (Enthoven Associates)
Webdesign — Didier Deschrijver (Système D), Reg Herygers (undercast)

Ontwerpers doen niet zomaar mee aan deze selecties. Er is natuurlijk de officiële erkenning van hun ontwerperstalent, maar Design Vlaanderen biedt ook nog andere voordelen.

De ontwerpers kunnen subsidies aanvragen voor promotieactiviteiten. Ze krijgen aandacht in het tijdschrift Kwintessens, komen in aanmerking voor deelname aan tentoonstellingen en beurzen die door Design Vlaanderen (mee) georganiseerd worden en kunnen in het kader van de KMO-portefeuille voor een officiële erkenning als dienstverlener van strategisch advies en technologieverkenning terecht bij het Agentschap Ondernemen. En nu ziet u hen in première in De Nieuwe Oogst, natuurlijk.

Kanselarijstraat 19, B-1000 Brussel (vlakbij de Sint-Michielskathedraal)
open op: dinsdag tot vrijdag van 12 tot 17 uur; zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur, en op afspraak.
gesloten op maandag en op 11 juli, 21 juli en 15 augustus (officiële feestdagen).

www.designvlaanderen.be