Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reizende kleermaker verkoopt maatpakken vanuit rijdende showroom : 'Snel, makkelijk en online'

Van Hove maatpakken
URL

Om meteen in te spelen op de omgevingsveranderingen en hoge verwachtingen van de drukbezette man, wil Antwerpse mode-ondernemer Mark Van Hove met de Suits & Stitches truck door het ganse land rijden. Om maatpakken op te meten en te verkopen.

Snel, makkelijk en online

Master tailor, Mark Van Hove besloot dat het tijd is om maatwerk van hoge kwaliteit voor iedereen toegankelijk te maken. Suits & Stitches is in feite een showroom op wielen. Net als de hippe showrooms van de fashionmerken in Parijs of London, straalt de truck hypermoderniteit uit, voorzien van alle comfort en luxe. Speciaal ontworpen voor de succesvolle moderne man die graag een on fleek maatpak draagt dat past bij zijn eigen stijl.

Door een stijgende verkeersdrukte verlangt de drukke professional alsmaar meer naar vlotbereikbare winkellocaties waar je snel en gemakkelijk kan winkelen. Daarom wilt Suits & Stitches maximaal op comfort inzetten.

Met hun ‘aan huis’ idee wilt Suits & Stitches het proces van maatkleding kopen makkelijker, sneller en efficiënter maken.

Via het unieke boekingsysteem, geeft men tijdens het maken van de afspraak enkele voorkeuren in van de kleding die men zoekt. Na enkele klikken en opgave van het adres, komt Suits & Stitches met de moderne bus langs op kantoor of aan huis.

Mark Van Hove: “Jarenlang had iedereen de mond vol van experience. Maar klanten verlangen al jaren steeds meer naar een comfortabele ervaring. Corona versnelde deze reeds bestaande trend. Locaties waar je vlot en eenvoudig kan winkelen, presteerden tijdens Corona beter dan ooit. Bovendien worden de files langer en langer.

Daarom willen we met Suits & Stitches inzetten op maximale convenience. Met ons ‘aan huis’ idee willen we het proces van kleding kopen makkelijker, sneller en efficiënter maken. Tot in elke uithoek in België: we komen overal.”

Suits & Stitches geeft ook de mogelijkheid om een cadeaubon aan te kopen als een verrassend geschenk voor bijvoorbeeld valentijn, huwelijk, of afstuderen, …

Van Hove: “Laatst kreeg ik een bijzondere vraag van een bruidegom om de mannen in de suite te kleden. Tijdens een etentje dat hij organiseerde, kon ik ze nu in de truck 1 voor 1 een kostuum opmeten. Ik vind dat elke man een maatpak verdient, dus een maatpak voor de getuigen is wel een subliem cadeau.”

De perfecte snit thuis of kantoor

Suits & Stitches arriveert bij mensen en bedrijven aan huis, zonder binnen te moeten komen. In tegenstelling tot de bestaande traveling tailors, dienen bedrijven met Suits & Stitches geen vergaderruimte te boeken.

De truck wordt voorgereden met alle benodigdheden bij de hand. Na afloop zijn ze meteen weer weg. Zo kunnen medewerkers tijdens kantooruren maatkleding laten opmeten, zonder dat een hele afdeling ontregeld wordt.

Nadat het maatpak in het atelier is gemaakt, komt Suits & Stitches nog eens langs voor een tweede pasronde. Eventueel worden er nog laatste aanpassingen gedaan in een eigen atelier in Antwerpen, waarna het pak voor de klant perfect op maat is.

Van Hove: “Voor mij belichaamt de truck het ultieme samenspel van het gemak van online bestellen en de persoonlijke service die je in een winkel krijgt. We komen bij de klant thuis of op het werk om een pak op te meten. Want dat is volgens mij nog steeds het geheim van een perfect maatpak: het gaat niet alleen om de stof, maar vooral om de snit.”

4.000 stoffen

De binnenruimte van de op-maat-gemaakte opbouw is grofweg 2 bij 4 meter. Aan de wand hangen rekken met maatpakken, broeken en jassen. De zithoek is voorzien van een messing tafel, navy blue zachte velvet bankjes, een espressomachine en een koelkast met fris, champagne of gin.

Stalenboeken met daarin keuze uit 4000 stoffen en knopen en een beeldscherm aan de wand moeten de klant helpen om tot een stijlvolle keuze te komen.

Van Hove: “Alles is mogelijk: effen, ruiten, strepen of een knalroze dessign. Ook het soort knopen en de voering bepaal je zelf. Aan ons de taak om klanten goed te begeleiden en te sturen in dit proces. Meestal komen we binnen een uur tot een ontwerp.”

Wie is Mark Van Hove?

Mark Van Hove is de derde generatie klerenmaker voor maatpakken in het familiebedrijf Albert Herenkleding in Antwerpen.  Na zijn middelbare carrière heeft hij een drie-jarige studie gevolgd aan het TMO in Doorn, Nederland. Waarna hij 6 maanden stage heeft gelopen bij Scabal in Brussel.  Vanaf 1 september 1993 is hij voltijds beginnen werken in de familiezaak Albert. Guy Verellen/NNieuws.

www.suitsandstitches.be

URL
Van Hove maatpakken

Deel dit artikel