Een privévlucht heeft Remco Evenepoel vanmiddag vanuit Italië overgebracht naar België, waar hij in het AZ Herentals nog meer onderzoeken zal ondergaan.

Het 20-jarige toptalent maakte 2 dagen geleden in de Ronde van Lombardije een ijzingwekkende valpartij.

Bij het toptalent van Deceuninck-Quick Step werd een bekkenbreuk en een letsel aan zijn long vastgesteld.  Evenepoel bleef gisteren nog in het ziekenhuis in Italië, iets langer dan eerst werd aangenomen.

Het transport met een privéjet was complex, maar het licht stond vanmiddag toch op groen voor een terugkeer naar België.

Evenepoel zal nu behandeld worden door dr. Toon Claes in het ziekenhuis van Herentals.

UPDATE 18/8 om 13.45u : 'Geen operatie nodig'

Het team kwam zelf met het goede nieuws naar buiten: "Verdere onderzoeken in het AZ Herentals brachten geen nieuwe elementen aan het licht. Zoals eerder voorspeld, zullen de breuken in het bekken van Remco geen operatieve behandeling krijgen.

Remco zal in de komende weken zoveel mogelijk moeten rusten om de breuken te laten genezen."


"We zullen niets overhaasten"

In het AZ Herentals rageerde Evenepoel met een videoboodschap: "Ik stel het momenteel zeer goed. De transfer vanuit Italië is goed verlopen. Ik wil iedereen bedanken die me gesteund en geholpen heeft."

"Mijn seizoen is helaas voorbij, maar we zullen niets overhaasten en we hebben alle tijd om een goeie comeback in te plannen." (VRTNWS) Foto : Remco net na het ongeval  in de Ronde van Lombardije Foto's © Cor Vos/Photo News.