U bent hier

Rendez-vous met de geschiedenis gemist? Jan Hoet alvast niet

Geel
14.05.2013 - 23.54u
Door: Hans Van Donderen

Jan Hoet vertelde honderduit, aan een tot de nok gevulde zaal in cultuurcentrum de Werft, vol enthousiasme en boordevol passie over zijn jeugd in Geel. Over zijn liefde voor de Barmhartige Stede. "De warmste stad in Vlaanderen," dixit Jan Hoet. Over het steeds terugkeren naar Geel. Over het in gedachten altijd aanwezig zijn -Geel, je komt er. Je blijft er-. Over de talrijke kunstprojecten die hij in Geel (en ver daarbuiten) gestalte gaf én nog zal geven.

Hij lanceerde 'zijn' tentoonstelling Middle Gate Geel ‘13, te bekijken van zondag 29 september tot en met zondag 22 december 2013 op drie locaties in Geel.

Jef Neve zorgde voor een bijzonder kwaliteitsvol concert dat niemand onberoerd liet, een concert vol liefde en gedrevenheid. Een onvergetelijk en zeer gesmaakt eerbetoon aan Jan Hoet. De regie, in handen van Friedl’ Lesage, zorgde voor een perfect afgewerkte presentatie en haalde het allerbeste uit een bezielde ‘kunstpaus’.

Trots is misschien het woord dat wellicht het best past bij de huldigingsavond. Een herwonnen trots, dat is wat Jan Hoet aan Geel gegeven heeft. "Zo trots als vanavond ben ik nog nooit geweest. Echt waar." Met die woorden sloot Jan Hoet de avond af. Een ereburger die bij onze Barmhartige Stede past!

En wij… wij zijn ongelooflijk fier, trots en dankbaar voor deze onvergetelijke avond.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto