Jan Hoet vertelde honderduit, aan een tot de nok gevulde zaal in cultuurcentrum de Werft, vol enthousiasme en boordevol passie over zijn jeugd in Geel. Over zijn liefde voor de Barmhartige Stede. "De warmste stad in Vlaanderen," dixit Jan Hoet. Over het steeds terugkeren naar Geel. Over het in gedachten altijd aanwezig zijn -Geel, je komt er. Je blijft er-. Over de talrijke kunstprojecten die hij in Geel (en ver daarbuiten) gestalte gaf én nog zal geven.

Hij lanceerde 'zijn' tentoonstelling Middle Gate Geel ‘13, te bekijken van zondag 29 september tot en met zondag 22 december 2013 op drie locaties in Geel.

Jef Neve zorgde voor een bijzonder kwaliteitsvol concert dat niemand onberoerd liet, een concert vol liefde en gedrevenheid. Een onvergetelijk en zeer gesmaakt eerbetoon aan Jan Hoet. De regie, in handen van Friedl’ Lesage, zorgde voor een perfect afgewerkte presentatie en haalde het allerbeste uit een bezielde ‘kunstpaus’.

Trots is misschien het woord dat wellicht het best past bij de huldigingsavond. Een herwonnen trots, dat is wat Jan Hoet aan Geel gegeven heeft. "Zo trots als vanavond ben ik nog nooit geweest. Echt waar." Met die woorden sloot Jan Hoet de avond af. Een ereburger die bij onze Barmhartige Stede past!

En wij… wij zijn ongelooflijk fier, trots en dankbaar voor deze onvergetelijke avond.