In het Verenigd Koninkrijk is Gorden Kaye overleden. De acteur was wereldberoemd van zijn rol als René Artois in de serie "Allo allo!". Hij was 75.

René Artois uit Nouvion in Frankrijk heeft zijn laatste pintje getapt. Gorden Kaye die de café-uitbater jarenlang vertolkte in de oorlogsserie "Allo allo!" is vanochtend in een verzorgingstehuis in het Verenigd Koninkrijk overleden. Dat meldt zijn voormalige agent aan de BBC.

Kaye was het enige kind van een echtpaar uit Huddersfield. Toen hij jong was speelde hij rugby en maakte hij radio in het lokale ziekenhuis. In 1965 interviewde hij zo The Beatles.

Hij leende zijn stem aan hoorspelen op de radio en kreeg ook rollen in het theater te pakken. Niet veel later verscheen hij op tv. Zo was hij eind jaren 60 te zien in de soapserie "Coronation Street". Zowat een decennium later speelde hij mee in de humoristische serie "Are you being served?".

In 1982 begon hij aan een avontuur dat hem wereldberoemd zou maken. Dat jaar kroop hij in de huid van café-uitbater René Artois in "Allo allo!", een humoristische oorlogsserie van de BBC als parodie op die andere serie "Secret army".  (vrt) (foto bbc)