De renovatie van de scoutslokalen van de 5e en 12e Kempen is hoogdringend. Een delegatie van de leiding van de scouts hield zaterdagmiddag een 'bouwactie' in het bos achter het huidige lokaal.


De scouts willen wel investeren in de bouw van een nieuw lokaal op deze locatie. Daarvoor is in het verleden al een spaarpotje opzij gezet.

Helaas willen de verantwoordelijken van de kerkfabriek Sint-Waldetrudis de scouts geen langdurig contract voor huur, gebruik of opstalrecht op deze gronden geven. Het bouwdossier zit muurvast en dat hypothikeert de huisvestingstoekomst van deze bloeiende scoutsgroep.

Enkele ouders kwamen de scouts bij de actie steunen.

De scouts hopen nog op een overeenkomst met de kerkfabriek maar werkten een 2e piste uit. Ze lieten hun oog vallen op een stuk grond van het OCMW achteraan op de Wijngaard. Dat stuk is 13.500 m2 groot ligt in bouwzone maar is bedoeld voor sociale woningbouw.

Mits een wijziging van het BPA kan dat gebied omgevormd worden tot gebied om jeugdlokalen op te bouwen. Wanneer het OCMW het stuk grond aan het gemeentebestuur verkoopt en het gemeentebestuur geeft opstalrecht aan de scouts, kan alles snel gaan.