U bent hier

Repair Café in Mol

Mol | Neteland
02.10.2017 - 10.47u
Door: Mark Jaspers

Transitie Mol en Balen organiseert op 8 oktober van 14u tot 17u een volgende editie van het Repair Café van Mol. Onze elektro specialist Ludo is er deze keer niet bij . Wel extra veel computer specialisten en snit en naad en Michael die in alles wat thuis is.

We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn.In zaal 't Getouw te Mol draait op 8 oktoberalles om repareren. Tussen 14u en 17u Bezoekers krijgen er gereedschap en materiaal ter beschikking om, met hulp van deskundigen, hun kapotte spullen te repareren. Alles waar wat aan hapert - kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed - krijgt in het Repair Café een tweede leven.

Deze keer kan je ook je kamerplant laten opknappen of advies krijgen rond verzorgen van je planten

Praktische info

Wanneer: zondag 8 oktober van 14u tot 17u

Waar: zaal Tydeeh Rivierstraat 8 in Mol gratis inkom.

Organisatie: Transitie Mol en Balen in samenwerking met jeugdhuis Tydeeh met de steun van Netwerk Bewust Verbruiken.

Contact: Peter Zimmerman 0473756587

Samen de afvalberg verkleinen

Via het Repair Café wordt waardevolle praktische kennis op een plezante manier overgedragen. Spullen hoeven niet weggegooid te worden, wat de grondstoffen en energie om nieuwe producten te maken beperkt. Door repareren te promoten, draagt Transitie Mol en Balen bij aan het verkleinen van de afvalberg. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Transitie Mol en Balen wil op regelmatige basis een Repair Café organiseren in Mol en Balen. Nieuws over data en locatie van de komende edities volgt zo snel mogelijk en vindt u steeds op www.transitiemolenbalen.be

Leuk sociaal gebeuren

Via het Repair Café komen buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact. Hans: "Als je samen een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders wanneer je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Alle lagen van de bevolking worden bovendien betrokken en vormen zo een sociale mix. En wie niets om te repareren heeft? Die kan ook een kop koffie of thee komen drinken en een handje toesteken."

Voor de redactie

Voor meer informatie, contacteer Peter Zimmerman 0473756587. Kijk ook op www.transitiemolenbalen.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto