Replay HYC pakte zondagavond Tilburg Trappers in met 3-1.  Een knappe stunt.  De match kon Tilburg de tweede periodetitel bezorgen. 

Het waren woelige weken voor het Herentalse ijshockey. Net toen Paul Vincent als de redder in nood was opgestaan, verdween de Amerikaan van de Kempense radar. De eerste match zonder Vincent was ook al geen succes: 9-3 verlies in Friesland en amper twee lijnen beschikbaar voor de nieuwe coach Bjorn Steylen. Veel slechter kon het dus zondag in de thuismatch tegen Tilburg niet worden.

Behalve student Dries Leirs was de HYC-line-up tegen de Trappers opnieuw compleet. En erg gemotiveerd want door de opzittende Herentalsenaren kwam Tilburg moeilijk tot combineren. Scheidsrechter de Ridder ging dan een handje helpen en eerst Trevor Hunt en geen twee minuten later Ben Vercammen vlogen onder supportersprotest naar de strafbank.

Jurryt Smid profiteerde van de numerieke meerderheid om zijn ploeg 0-1 voor te brengen. Maar nog voor de eerste rustpauze scoorde Tyler Melancon zijn vierde goal van het weekend: een hattrick in Heerenveen en nu de 1-1 tegen Tilburg.

De laatkomers konden hun ogen niet geloven wanneer ze na 22 minuten op het scorebord keken. Het digitale ding flikkerde de 2-1 voorsprong van HYC de wereld in. Die kwam er nadat Emiel Goris met een paar wonderlijke trucs de Nederlandse verdedigers op een hoopje speelde. Jenne van de Velde bedankte rustig voor Emiels' pass en schoot de 2-1 achter Ian Meierdress.

Verwachtte iedereen het 'beleg van Hertals' door de noordelijke troepen, dan duurde het tot in de derde periode voor de druk echt toenam. Toen was het ook écht alle hens aan dek! Keaton Hartigan leek gelukkig toegerust met een paar extra handen en voeten om de aanvliegende pucks te weren. Hoewel het opviel dat de HYC-defensie voor het eerst in lange tijd haar taak naar behoren vervulde. Agressief wanneer nodig, rustig bij opstootjes en daardoor bleef de strafbank bijna een half uur leeg.

Met nog anderhalve minuut te spelen deed Trappers-coach Gardner waarop elke tegenstrever hoopt. Hij haalde zijn goalie van het ijs! Ooit was er de schier onoverwinnelijke ijshockeyfalanx uit de Soivjtunie die de puck zowat drie kwartier binnen de eigen rangen kon houden. En ergens op onze planeet zal er nog wel een team over die behendigheid beschikken.

In de Nederlandse eredivisie heeft zelfs een uitstekende ploeg als Tilburg die niet en zo gebeurde wat kon worden verwacht. In plaats van de gelijkmaker kregen de Trappers een derde puck in hun lege kooi. (3-1) Doelpuntenmaker van dienst was Maxime Pellegrims na een pass van doelman Hartigan.

Waarop de HYC-ers nog eens 'sjotterke' speelden en op hun buik over het ijs gleden. De auteur vindt dat maar niks maar die beoordeelt tal van voetballers als jeannetten. Be-voor-oordeeld dus.  Jef VDB/HYC/

 

Herbekijk de wedstrijd hier / productie Kurt Vermylen / foto's Kurt Tops / HYC / NNieuws.