In het kader van de Beker van Nederland stond HYC in deze zaterdagavondthriller 8 tegengoals toe, maar stelde er maar liefst 6 eigen goals tegenover in een bizar maar spannend ijshockeyspektakel. Eaters liep in de openingsfase snel uit naar een 0-3 voorsprong. Voor het einde van de periode was het echter alweer gelijk. Oud-Eater Bryan Kolodziejczyk scoorde twee keer en Tyler Melancon nam een treffer voor zijn rekening.  Halverwege de wedstrijd greep Geleen via een treffer van Glenn Bakx opnieuw het initiatief, waarna Eaters profiteerde van een gebrek aan discipline bij de Hertalse gastheren. Na 40 minuten was het 3-7.

Nick Prockow ziet er na 2 speeldagen al uit als een bijzondere aanwinst voor HYC. De forward nam de wedstrijd in de slotperiode in zijn greep met drie goals in iets meer dan tien minuten, HYC kwam voor 600 toeschouwers weer helemaal terug in de wedstrijd en had nog 3,5 minuut om een gelijkmaker te produceren.

In de slotminuut haalde coach Paul Vincent zijn doelman van het ijs. Zoals zo vaak levert dat juist een treffer aan de andere kant op, Jeffrey Mens gooide de ontmoeting met nog twaalf seconden te spelen in het slot. (Ijcom)  Foto's Kurt Tops / video live stream Kurt Vermylen / Nnieuws.