Replay HYC won zaterdagvond verdiend na een thriller van Geleen : 6-5.  Herbekijk de topper langs de stream.  Het debuut van Bjorn Steijlen als hoofdcoach en de comeback van Paul Vincent als speler, leverden Replay HYC in de slotminuut na 2u25' de overwinning op in de wedstrijd tegen Geleen. Tyler Melancon scoorde het winnende doelpunt met nog 31 seconden op de klok.

De treffer vormde de kroon op een indrukwekkende comeback van Herentals, dat aan de slotperiode begon met een 2-5 achterstand, maar met vier doelpunten op rij alsnog de overwinning naar zich toetrok. Beide teams speelden een rommelige wedstrijd, waarin veel fouten werden gemaakt. Dit leverde echter wel spektakel en een opvallend scoreverloop op, wat voor de massa  kijkers veel goed maakte.

HYC stelde Maxime Pellegrims als verdediger op als aanvulling voor het uitgedunde defensieve korps. Ook werd Patrick Callaert aan de selectie toegevoegd, de inmiddels 31-jarige verdediger speelde vorig jaar nog in het tweede team van Herentals en in het verleden namens Herentals actief in wedstrijden in Nederland. Hij kon echter niet verhinderen dat Geleen het initiatief pakte in de wedstrijd. Via goals van Jeffrey Mens en Akim Ramoul stond het team van Wil Zwarthoed na twintig minuten spelen op 0-2.

De eerste comeback van Herentals in de wedstrijd zorgde ervoor dat het na iets meer dan de helft van de ontmoeting weer gelijk was. Nick Prockow zorgde voor de aansluiting en het was Paul Vincent zelf die slim profiteerde van het feit dat Replay HYC twee man meer op het ijs had staan en daarmee direct tot scoren kwam in de eerste wedstrijd van zijn terugkeer.

Hierna leek het pendulum in de wedstrijd weer door te slaan richting Geleen. In vijf minuten tijd scoorde Eaters drie keer om de wedstrijd mogelijk voortijdig al te beslissen, zo leek het. Adam Hartley, goed voor een goal en drie assists in de wedstrijd, Jeffrey Mens met zijn tweede van de avond en Lars van Sloun namen deze goals voor hun rekening.

HYC  kwam via Nick Prockow kort na de hervatting van de wedstrijd in de derde periode terug tot op één goal en geholpen door defensieve fouten van Eaters werd de wedstrijd daarna compleet op zijn kant gelegd. Timo Dewin was de gevierde man bij Herentals die twee keer profiteerde en zo zijn ploeg weer langszij bracht en het was Tyler Melancon uiteindelijk die in de slotminuut voor het winnende doelpunt zorgde.

Voor Replay HYC  is het de 1e overwinning in de tweede periode en met twee punten staat de ploeg nu op de derde plaats van de lijst. Ook op de totaalranglijst staat Herentals op plek drie. De ploeg sluit de jaargang 2014 zondagavond af in Eindhoven. (J. Meijsen /Ijshockey)

Foto's Kurt Tops / video stream Kurt Vermylen / HYC NNieuws.