Replay HYC vs Geleen eindigde zaterdagavond in een verdiend feestje voor HYC : 5-4. In het kader van de Beker van Nederland Halve Finale Best of Three kwamen de Limburgers geen enkele keer sterk uit een periode.  Het bleef 5-4. 

Geleen won de twee ontmoetingen met Herentals in de bekercompetitie en haalde zaterdagavond laat ook in de derde ontmoeting 1 punt. De tweede goal van de avond van Mario Mjelleli bracht beide teams vroeg in de derde periode in evenwicht. Een powerplay in overtime gaf HYC verdiend de kans het bonuspunt in eigen huis te houden.

HYC kwam tot vier keer op voorsprong, maar zag de ploeg van Paul Vincent de tegenstander even zo vaak langszij komen.

In de tweede doorgang bracht Dries Leirs HYC opnieuw op voorsprong, maar Lars van Sloun nam deze keer de gelijkmaker voor zijn rekening. Ben Vercammen was de volgende doelpuntenmaker, maar deze keer was Jeffrey Mens succesvol. Kort voor het einde van de periode bracht Maxime Pellegrims zijn team voor de vierde keer op voorsprong, maar de tweede van Mjelleli maakte dat ongedaan. Op de treffer van Kolodziejczyk in overtime was een gelijkmaker tenslotte niet meer mogelijk. Eindstand 5-4.  Feest in 't Sportcafé HYC.  (jm/gv)  foto's Kurt Tops /HYC/Nnieuws - streaming productie Kurt Vermylen.