In een bomvol Bloso-ijsstadion ging Replay HYC nipt onderuit tegen Destil Trappers Tilburg.  Na een spannende wedstrijd werd het 2-3.  In één weekend donderde HYC Replay van een onverhoopte tweede plek naar de laatste play-off plaats voor de Nederlandse cup. Dubbel verlies tegen Geleen (5-4) en Tilburg (2-3) verplichten de Herentalsenaren om in de halve finale dezelfde Trappers uit Tilburg uit de competitie te kegelen.

HYC moest  zaterdag in Geleen al zonder Jens Engelen aan de bak. De verdediger ruilde zijn HYC-plunje voor quilt en doedelzak. Met deze Schotse attributen hield Jens een oude Herentalse traditie in ere toen vuvuzela’s en Norta-achterlichten nog in  de transferperikelen werden betrokken.  Alle gekheid op een stokje: coach Vincent was ‘not amused’  in verband met het vertrek van zijn defence en dient het voortaan te rooien met vijf achterspelers.

Te beginnen in Geleen waar HYC zaterdag  een nipte nederlaag leed en zondag toen het tegen de ongeslagen leiders uit Tilburg op het ijs moest. Match waarin Herentals minstens een punt diende te halen om als tweede van de voorronde,  het thuisvoordeel in de halve finale van de cup te krijgen.

De match tegen de Trappers begon niet goed. Met HYC-er Timo Dewin in de strafbank profiteerde Steve Mason om zijn ploeg na twee minuten op voorsprong te schieten (0-1).  Tijd voor de Herentalse youngsters om zich te tonen. Op assist van Jordy Van Dijck tikte Patrick jr Van Noten een wondermooie goal achter Deniz Mollen (1-1) en nog voor het rustsignaal zag de Tilburgse doelman een schot van Yente Franssen in zijn winkelhaak verdwijnen (1-2).

Wisselende kansen hielden de tweede periode spannend. Wellicht had een voortreffelijke HYC-keeper Hartigan wel het meeste werk en het was niet onverdiend dat Jeffrey Melissant - ongeveer halfweg  de wedstrijd -  de 2-2 scoorde. Ondertussen konden de 750 supporters smullen van het heerlijke geluid van pucks op de paal, knakkende sticks en kloeke bodychecks. Kortom: genieten!

De derde time beloofde nog meer moois tot ref Tzirtziganis de voor hem normale kortsluiting beleefde. De arme man moest verder op zijn noodaccu en dat bleek niet voldoende om een wedstrijd in de eredivisie tot een goed einde te brengen.  Herentalsenaar Evan Renwick werd na driekwart wedstrijd onderuit gehaald maar vloog van de weersomstuit zelf op de strafbank voor een holding. Toen de Canadese verdediger verbaal zijn gelijk wilde halen, kreeg hij prompt nog 10 minuten extra aan de broek. HYC kwam deze powerplay ongeschonden door maar amper was de Herentalse formatie terug compleet of Bryan Kolodziejczyk verdween voor een niemendalletje in het strafhok. Deze tweede kans lieten de Trappers niet liggen en Peter Van Biezen tikte de 2-3 binnen, net toen Kolodziejczyk opnieuw het ijs opstormde.

De ‘zekering’ van de ref was na dit doelpunt  niet gerepareerd: nu hadden de Tilburgers prijs. Een struikelende HYC-er deed Trapper Jordy Van Oorschot in de penaltybox belanden en ook Loginov en Hagemeyer ondervonden nog last van  de stroompanne. Ongelukkig genoeg kon HYC geen gebruik maken van de scheidsrechterlijke compensaties en het verloor de laatste voorronde-wedstrijd  met 2-3.

Door deze nederlaag tuimelt Replay van plaats twee naar vier en moet daarom opnieuw Tilburg in de ogen kijken tijdens een best-of-three. Hopelijk sturen ze voor deze duels van bondswege een ref met de juiste bedrading want er hangt elektriciteit in de lucht.  JvdB / HYC / Foto's Kurt Tops.