Burgemeester Eric Van Meensel (N-VA) opende vrijdagvoormiddag officieel   WZC Residentie Waterrijk aan de Industrielaan. Waterrijk staat voor een Woonzorgcentrum, Assistentiewoningen en een Zorgverblijf voor herstel en revalidatie.

De Belgische woonzorgspecialist Senior Assist opende al op 2 november de deuren in Grobbendonk met een nieuw project, een WZC met 80 woonzorgkamers en 28 assistentiewoningen. Het nieuwe WZC staat voor kwalitatieve kamers binnen een nieuw concept en zal een nieuwe thuis kunnen bieden aan 80 residenten.

Naast het WZC bevindt zich een complex met 28 erkende assistentiewoningen (serviceflats).
Waterrijk is een nieuwbouwproject in Grobbendonk met moderne voorzieningen en alle vormen van comfort. Binnen heerst een huiselijke sfeer met tal van zithoekjes waar het heerlijk verpozen is met heel veel licht dat binnenstroomt via grote ramen.

Jan Denissen directeur: 'Waterrijk beschikt over een gezellige brasserie met comfortabele zetels waar je rustig kan bijpraten bij een kopje koffie en gebak, of waar je snel kan binnenspringen voor een pintje aan de toog. Onze brasserie is open voor iedereen, wat het sociaal contact met de buurt verhoogt.

De dynamische brasserie met zonneterras en de tuin met petanquebaan zorgen voor extra levendigheid. Goed nieuws ook voor de kleinkinderen: het volledige pand beschikt over Wi-Fi! De ondergrondse parking zorgt ervoor dat de site gemakkelijk te bereiken is.

De 80 ruime kamers zijn stijlvol ingericht met meubilair dat ontworpen werd door Senior Assist met oog voor functionaliteit en design waaronder hooglaagbedden en comfortabele zetels waar je makkelijk in en uit kan.

Bovendien beschikt elke verdieping over een verpleegpost voor onmiddellijke assistentie.

In Waterrijk heerst een open cultuur en wordt menselijk contact gestimuleerd. Bewoners bouwen snel een vertrouwensband op met het personeel dat er alles aan doet om het leven van de inwoners aangenaam te maken.

Op de 2e verdieping bevindt zich een herstelverblijf met 12 kamers voor revalidatie, palliatieve zorg en kortstondige opvang. Zo kan je niet alleen na een operatie verder herstellen maar ook voor tijdelijke opvang bij ons terecht als je mantelzorgers even op reis willen.

Dit is de ideale oplossing voor wie een operatie heeft ondergaan en nog even wenst te revalideren onder deskundige begeleiding. Het herstelverblijf beschikt over aangepaste toestellen en er zijn professionele kinesisten die garant staan voor aangepaste zorg. Het herstelverblijf is voor iedereen toegankelijk en is niet leeftijdsgebonden.

Ideaal voor mensen die niet langer in een ziekenhuis hoeven te verblijven, maar die nog niet klaar zijn om thuis de draad terug op te pikken en nog even op krachten willen komen.

Iedereen kan steeds contact kan opnemen met Waterrijk om een afspraak in te plannen voor rondleidingen en informatie

Technische fiche :
• Waterrijk telt 3 verdiepingen.
• Het woonzorgcentrum beschikt over 80 eenpersoonskamers waarvan 12 zorghotelkamers voor herstel en revalidatie op de 2de verdieping
• Verder telt het gebouw 28 erkende assistentiewoningen (serviceflats).
• Brasserie en zonneterras op het gelijkvloers
• Dementenafdeling met eigen tuin op het gelijkvloers

Uitbater: Senior Assist NV
Meer info op www.waterrijk.be

Foto's VME/ De Smollie / archief NNieuws.