Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Restaurant GUS winnaar van Cornet Beer & Food Pairing Award 2023

Cornet

Het Brusselse restaurant Gus van chef Pierre Baeyens  en gastheer Jonathan Delhière is bekroond met de Cornet Beer & Food Pairing Award 2023 van Bierpassie Magazine. 

Het Brusselse restaurant Gus is verdiend winnaar van de Cornet Beer & Food Pairing Award 2023. Gastheer Jonathan Delhière (41) deed ervaring op in toprestaurants zoals L’Air du Temps, terwijl chef Pierre Baeyens (40) als chef de partie en saucier in de keuken stond van restaurant Bon Bon.

En dat merk je”, oordeelt culinair journalist Wim Swinnen. “Wat hier onder de noemer ‘brassonomie’ wordt geserveerd, kan qua verfijning, smaakrijkdom en creativiteit wedijveren met hoog aangeschreven gastronomische restaurants. Uit de open keuken komen bereidingen met plaatselijk bier of met ingrediënten waarvan bier wordt gebrouwen.

Aan tafel krijg je artisanale bieren, die leiden tot onwaarschijnlijk geslaagde combinaties met de culinaire meesterwerkjes op je bord.”

Bier neemt de laatste jaren een bijzondere plaats in de gastronomie in. Niet alleen wagen steeds meer hedendaagse chefs zich aan het gebruik van bier in hun eigentijdse en creatieve keuken, bier wordt ook steeds vaker bij gerechten – als alternatief voor wijn – geserveerd.

Jaarlijks reikt Bierpassie Magazine de Cornet Beer & Food Pairing Award uit aan een brasserie of restaurant, dat Beer & Food Pairing echt ter harte neemt. De award wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Brouwerij De Hoorn die haar zwaar blond bier Cornet hiermee in de spotlight plaatst.

De jury quoteert op basis van verschillende criteria zoals: bierkaart, motivatie van de pairing, schenktechniek, glaswerk, presentatie en het kader.

Peter Buelens, PR & Communication Manager: “Genieten van een lekker bier in combinatie met een (h)eerlijk gerecht hoort bij onze gastronomische Belgische biercultuur. Met de ondersteuning van de Cornet Beer & Food Pairing Award van Bierpassie Magazine wil Brouwerij De Hoorn het gebruik van bier in de gastronomie nog meer promoten. Onze rijke Belgische biercultuur verdient meer dan ooit die aandacht en dat willen we stimuleren.”

https://www.gus-brussels.be/nl/

Willy Ysewijn, NNieuws

Pierre Baeyens (2e-van-links) - Jonathan Delhiere (3e-van-links) Restaurant GUS

Pierre Baeyens (2e-van-links) - Jonathan Delhiere (3e-van-links) Restaurant GUS

Cornet

Deel dit artikel