U bent hier

Restaurant Tai Ton 50 jaar : knallend Chinees feest kers op de taart

Herentals
26.09.2014 - 21.34u
Door: Herman Gezelle

Chinees restaurant Tai Ton vierde vrijdagavond haar 50e verjaardag met een knallend Chinees feest binnen en buiten de gerenommeerde zaak in de Bovenrij.  Zo'n 250 nieuwsgierigen kwamen genieten van de kunsten van de Chinese draken en het spetterend vuurwerk.  Tot laat in de nacht serveerde chef-meesterkok Winhong de allerbeste Chinese schotels in een al weken uitverkochte Tai Ton. 

Tai Ton  heeft een bijzonder rijke geschiedenis en is al 50 jaar een begrip in de verre regio Kempen.  Shing Kai Leung, de papa van de huidige zaakvoerder Winhong, begon deze culinaire tempel in 1964.  Een terecht fiere papa Shing Kai : 'Toen ik begin jaren 60 in Antwerpen mee een Chinees restaurant runde, kwamen heel wat Herentalsenaren en Kempenaren daar eten.  Samen met de idee dat er veel Britten in de Engelse wijk Herentals woonden, ben ik in de Bovenrij 36 in Herentals met de Tai Ton gestart. 

('Tai Ton' betekent 'welkom' in het Chinees).  Het werd meteen een succes. Op vraag van veel klanten van de Willem Tell en de 14 Billekens leidde begin jaren 80 tot de oprichting van een tweede restaurant in Zandhoven.

Het is mooi dat de massa klanten van toen, vandaag met hun kinderen én kleinkinderen komen genieten van onze Kantonese keuken.

In de beginjaren waren gerechten zoals kipblokjes curry en Chinese garnalen het populairst.  Later zijn ook nasi en bami goreng, loempia's, eend en tomatensoep op de kaart gekomen. De meeneem kende iedere maand meer en meer succes.'

Zoon Winhong en vrouw Ann : vakmanschap, ervaring, kwaliteit en feeling met klanten

'In 1996 was de tijd gekomen voor de 2e generatie. Ik nam samen met m'n vrouw Ann de zaak van m'n pa over en bouwden het verder uit. Vakmanschap, ervaring, kwaliteit en de feeling met onze klanten zijn de troeven die Tai Ton hoog in het vaandel voert,' onderstreept zaakvoerder Winhong. 'Ik gebruik ook veel seizoensgebonden streekproducten zoals de asperges van Sus Van Olmen uit Noorderwijk.  Je vindt ook dagverse vis, mosselen in de wok, en kreeften op onze kaart.  Arijs uit Herentals is onze vaste gerenommeerde leverancier.  Per seizoen presenteren we ook onze 'roze kaart' : allemaal uitgelezen suggesties.

Tai Ton is terug te vinden in het boek "Must Eat" van Luc Hoornaert. Hij fluistert de culinaire grootheden van dit land allerlei 'te proberen' adresjes in die zich onderscheiden door hun authentieke karakter.  Tai Ton, Bovenrij 41, Herentals - tel. 014-21 20 01.

Proficiat en dank aan de Tai Ton-jubilarissen voor de 50 jaar culinair genot.  Alle succes voor nog eens 50 jaar - namens de Nnieuws-redactie.  Foto's Guy Verellen / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Platanen Lierseweg krijgen knipbeurt

Herentals 19.01.2019 - 13.12u

FT Antwerpen - Real Noorderwijk 3–2 : 'Beste match van Real ooit, maar geen punten'

 FT Antwerpen - Real Noorderwijk 3–2 : 'Beste match van Real ooit, maar geen punten'
Herentals | Nationaal | Provincie Antwerpen 19.01.2019 - 12.56u

Sport Vlaanderen Herentals zweert bij sportspecifieke kampen

Sport Vlaanderen Herentals zweert bij sportspecifieke kampen
Herentals | Vlaanderen 18.01.2019 - 18.44u

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden dit weekend

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden dit weekend
Kempen regio | Neteland 18.01.2019 - 18.21u

KMI waarschuwt voor gladheid en activeert code geel

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 18.01.2019 - 17.39u

Ijzeren Rijn : 'Duitsland bereid overleg over 3RX-tracé te trekken'

Ijzeren Rijn : 'Duitsland bereid overleg over 3RX-tracé te trekken'
Herentals | Internationaal | Mol | Neteland | Vlaanderen 18.01.2019 - 15.51u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto