U bent hier

Restaurantgids Gault&Millau : Eros Tomassetti (Diverso–Westerlo) Italiaanse Chef van het Jaar

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen | Westerlo
04.11.2019 - 16.01u
Door: Herman Gezelle

Geen grote verschuivingen bij restaurantgids Gault&Millau dit jaar: net als vorige jaren behouden Bon-Bon uit Sint-Pieters-Woluwe en Hof van Cleve uit Kruishoutem hun topscore van 19,5 op 20.

Bert Meewis van restaurant Slagmolen in Oudsbergen in Limburg is verkozen tot chef van het jaar 2020. De gastronomische gids werd vandaag voor de 17e keer voorgesteld in Lint bij Antwerpen.

Meer dan 1.300 restaurants in België en Luxemburg werden bezocht en beoordeeld, 1.262 haalden de gids. De gastronomische gids telt niet minder dan 130 nieuwe adressen, terwijl er ook 190 verdwenen zijn, vaak door sluiting.

Bistro Julienne uit Noorderwijk behaalde een Toque en 13/20.

Eros Tomassetti (Diverso–Westerlo) werd tot Italiaanse Chef van het Jaar gekroond (foto).

Andere prijswinnaars

Naast de punten voor de restaurants zijn er ook individuele prijzen te verdienen.

  • Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
  • Aziaat van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)
  • Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime      (Paliseul)
  • Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps– Liernu)
  • Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma -        Antwerpen)
  • Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
  • Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
  • Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte     Kruisem-Ouwegem)
  • De Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
  • Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
  • Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)

POP-restaurants en cocktailbars

Het Cahier POP dat twee jaar geleden werd opgestart en de beste ‘gourmet street & fast food’ adressen verzamelt, groeit snel. Het telt ruim 300 laagdrempelige, meer casual adressen waar het leuk en lekker ongedwongen tafelen is.

De drie POP-laureaten van 2020 zijn Golden Gai in Gent, Fernand Obb Delicatessen in Brussel en Tero in Bierges. Jigger’s in Gent is verkozen als Cocktailbar van het jaar 2020. (GGM-VRTNWS)

Foto : Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo).


image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto