U bent hier

Restauratie collectie beeldhouwer Fraikin goedgekeurd

Herentals
16.09.2017 - 07.46u
Door: Herman Gezelle

Het restauratiedossier voor het museum Fraikin en de collectie is goedgekeurd door de Vlaamse Regering. Het is nu wachten op de toewijzing van de hieraan verbonden subsidies. Ondertussen wordt herdacht dat Fraikin 200 jaar geleden geboren werd.

Op 14 juni 1817 werd in Herentals Charles-Auguste Fraikin geboren. Op zestienjarige leeftijd week hij uit naar Brussel en volgde er de opleiding beeldhouwkunst aan de Brusselse Academie voor Schone Kunsten. Hij ontwikkelde zich tot een gevierd beeldhouwer en realiseerde vele projecten in opdracht van de Belgische overheid wereldwijd.

Om het 200e geboortejaar van deze Herentalsenaar op gepaste wijze te herdenken, organiseert het Fraikin-Genootschap vzw, samen met Ter Vesten vzw op kasteel Le Paige een tentoonstelling met een selectie van de werken die het Fraikin-Genootschap in opdracht van de stad al in restauratie gaf.

De expo loopt tot zondag 24 september in kasteel Le Paige. Open vrijdag, zaterdag, zondag van 14u tot 17u. Gratis.

Nocturnelezing Fraikin

Op maandag 18 september om 20u geeft architect Philip Baelus in kasteel le Paige een lezing met als onderwerp 'Het museum en de collectie Fraikin, toelichting over het goedgekeurde restauratiedossier.'

Tijdens de tentoonstelling wordt er in de Sint-Waldetrudiskerk ook aandacht besteed aan Fraikin. In de sacristie kan je dan zijn gedenkteken voor Maria Theresia van Heteren bewonderen, het enige stenen beeld van Fraikin in Herentals in openbaar bezit. De kerk is open tot eind september, van woensdag tot zondag van 14u tot 17u. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto