Enkele jaren nadat een grote groep groothandels voor horeca al hun krachten verzamelden in België en Luxemburg onder de naam Top Food Group, stapt deze organisatie nu samen met een grote Nederlandse in- en verkooporganisatie (STER) in een nog grotere alliantie.

Samen vormen ze de Europese coöperatieve vennootschap International Foodservice Cooperation sce (IFSC sce). Die is goed voor 700 miljoen euro omzet en belevert wekelijks 30.000 horecazaken in België, Luxemburg en Nederland.

Het samenwerkingsverband Resto-Frit/Resto-Culinair uit Herentals met CEO Mario Vleugels maakt deel uit van deze monstercoaltie.

Resto-Frit bestaat 21 jaar en groepeert 15 Belgische horecagrossisten. Het jongere broertje Resto-Culinair focust meer op de toelevering aan de culinaire horecazaak. Eén van de stichtende leden van Resto-Frit/Resto-Culinair is 't Vleesboerke/Agro Culinair uit Herentals.

Zaakvoerder Mario Vleugels is trouwens afgevaardigd bestuurder. Resto-Frit stapte op zijn beurt in de grotere Top Food Group en het is die organisatie die nu de nog grotere samenwerking aangaat.

Foto : Mario Vleugels met zus Peggy tijdens het feest '40 jaar 't Vleesboerke Agora Culinair' / NNieuws.