Zaterdagnacht had in de provincie Antwerpen een extra grootschalige WODCA-actie plaats waaraan 351 politiemensen deelnamen. 80 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Controleplaatsen
De lokale en federale politie voerden controles uit op meer dan 50 plaatsen in de provincie Antwerpen.

Resultaten WODCA-snelheidscontroles
Er werden 5.655 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 348 te snel (6,2%).

Resultaten WODCA-alcoholcontroles
Er werden 8.105 voertuigen staande gehouden voor een alcoholcontrole en er werd bij 7.459 bestuurders een ademtest afgenomen. 374 tests (5%) waren positief 232 tests zaten zelfs boven 0,8 promille. Op te merken valt dat deze controles hoofdzakelijk a-selectief gebeuren, dat betekent dat iedereen een ademtest wordt opgelegd die de controle passeert.

Resultaten WODCA-drugscontroles
Er werden 32 bestuurders gecontroleerd in het kader van de drugscontrole. Van de 23 waarvan een speekseltest werd afgenomen, werden 7 bestuurders positief bevonden en dienden een bloedproef te ondergaan.

Ingetrokken rijbewijzen
80 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Ongevallen
22.14 in Lier , Florent Van Cauwenberghstraat. Er is een voertuig tegen een taxi gereden en deze is verder gereden. . Aanrijder is nadien toch toegekomen.

00.43u in Antwerpen, Italielei: aanrijding tegen een paal van een verkeerslicht – veel schade aan het verkeerslicht. Bestuurder is gaan lopen maar kon onderschept worden en heeft positief
geblazen.

02.27u Sint-Katelijne-Waver, Berlaarbaan 360: door een WODCA ploeg werd een voertuig in de gracht aangetroffen. Geen bestuurder aanwezig.

05.38u in Mol – Ezaart 40 – personenwagen tegen de gevel van een appartement gereden.

Specifieke voorvallen
Het dispositief van de PZ Neteland werd omstreeks 22.24u opgebroken voor een bijstand aan de interventieploegen die werden opgeroepen naar de sporthal van Bloso te Herentals. In deze sporthal vond het BK Korfbal plaats en daar had 5 min na aanvang van een wedstrijd een toeschouwer bengaals vuur ontstoken. Er vielen  5 lichtgewonden die werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Beelden Guy Verellen / Nnieuws