Meer dan ooit hebben winkelbedrijven nood aan ondersteuning in een wereld die razendsnel verandert. In Home of Retail werken retailers, fabrikanten en toeleveranciers samen aan het winkelen van morgen.

Uniek concept

Winkelketens verkeren in zwaar weer, maar een wereld in verandering biedt ook kansen. Retailers die mee bewegen op het ritme van de snel evoluerende markt, zijn de nieuwe winnaars. Daarom opent 'Home of Retail' de deuren, een uniek kennis- en belevingsplatform voor de retailbranche.

"Nergens ter wereld bestaat een vergelijkbaar initiatief", weet medeoprichter Jorg Snoeck van RetailDetail. "Home Of Retail is méér dan een winkel van de toekomst. We brengen hier retailers, partners, scale-ups, universiteiten, experten, verenigingen, steden en gemeenten samen om in co-creatie aan de toekomst te werken en hun concurrentiepositie te versterken.

Home of Retail wordt een thuis voor alle betrokkenen uit de retailsector."

Interactief doe-centrum
Home of Retail biedt vooruitstrevende retailprofessionals inzicht in hun uitdagingen via lezingen, nieuwsbrieven, white papers en data over het snel veranderende retaillandschap.

Bezoekers ervaren de toekomst van het winkelen met alle zintuigen, in de indrukwekkende, 1.200 m² grote belevingsruimte anyVille, in Antwerpen. Hier word je ondergedompeld in een interactief doe-centrum dat een antwoord biedt op huidige en toekomstige vragen van de retailbranche.

Je gaat er aan de slag met virtual reality toepassingen, robots, slimme vuilnisbakken, intelligente koelkasten, bodyscanners, artificiële intelligentie, analysetools die winkelgedrag in kaart brengen...

Die kennis en ervaringen vertaalt Home of Retail ook naar de praktijk in expertgroepen en workshops met geaccrediteerde consultants.

Initiatiefnemers
Home of Retail is een initiatief van RetailDetail, al jaren dé referentie die de vinger aan de pols houdt in de wereld van retail en FMCG. Na The Loop, het experience center voor de retail, gaat RetailDetail niet één stap maar de hele mijl verder om retailers, fabrikanten en toeleveranciers te ondersteunen in de razendsnel veranderende retailsector.

"The Loop kreeg op drie jaar tijd meer dan 20.000 professionele bezoekers over de vloer. We hebben goed geluisterd naar hun opmerkingen. De verhaallijnen in Home of Retail bieden antwoorden op hun vragen", aldus Jorg Snoeck.

Waarom een uitgever van vakinformatie dit initiatief neemt? "Naast onze printmagazines, onze online publicaties en onze events is dit voor mij de vierde dimensie van uitgeven. We nemen onze lezers en partners mee in een verhaal van inzien, beleven en doen. Samen vinden ze hier een thuishaven om verder te groeien."

(RetailDetail)