Om de Belgische retailers niet enkel een hart onder de riem te steken maar ook daadwerkelijk te helpen, opent RetailDetail een website die alle lokale webshops op één plek verzamelt, onder de noemer "webshops van bij ons".

Retailers helpen retailers

De recente noodkreet van de Belgische retailers is RetailDetail niet ontgaan: shoppen kan in deze coronacrisis enkel nog online, en terecht roepen winkeliers op om dat zoveel mogelijk lokaal te doen. In de praktijk weten consumenten die lokale webshops soms moeilijk te vinden.

RetailDetail neemt daarom het voorstel van ondernemer Wouter Torfs ter harte om een betrouwbare lijst van Belgische webshops samen te stellen.

Op de website www.webshopsvanbijons.be bundelen we alle lokale webwinkels op één plek in een handig overzicht. We beperken ons in eerste instantie tot webshops die in België ook één of meer fysieke winkels hebben – want zij worden nu het ergst getroffen door de crisis.

Bezoekers kunnen hun zoekopdracht verfijnen per sector en per regio. Bij de lancering bevat de index al enkele honderden webshops. Dat moeten er snel veel meer worden: retailers kunnen hun webshop makkelijk toevoegen aan de lijst, door het online formulier in te vullen. De dienst is gratis.

"Meer dan ooit moeten we samenwerken om deze zware crisis te overleven", zegt RetailDetail-oprichter Jorg Snoeck. "Daarom nemen we nu dit initiatief. Samen met onze partner Pubmarket! hebben we dag en nacht gewerkt om de website snel online te krijgen.

Als alle Belgische retailers zich registreren, en zelf ook een link naar www.webshopsvanbijons.be op hun website plaatsen, kan deze pagina uitgroeien tot dé referentie voor iedereen die op zoek is naar lokale webwinkels. Retailers moeten nu retailers helpen: samen komen we hier sterker uit!"

Hoewel de huidige coronacrisis de aanleiding is voor het initiatief, zal de website ook na de lockdown actief blijven: "We hebben heel wat plannen om dit platform verder te ontwikkelen en uit te breiden, om zo de herlancering van de retail, online én offline, te ondersteunen na de crisis." (RetailDetail)