REVA is als tweejaarlijkse informatiebeurs voor mensen met een beperking en ouderen uniek in België, zowel wat betreft het aantal exposanten, bezoekers als randactiviteiten. Tijdens deze editie, intussen al de zestiende, vindt ook ZieZo plaats, hét beursevent voor blinden en slechtzienden, op dezelfde locatie én op dezelfde dagen.

Informatiebeurzen blijven belangrijk

In de zorgsector blijven informatiebeurzen hun belang behouden. Dat zien we aan het aantal bezoekers dat stelselmatig stijgt, in 2017 telden we iets meer dan 16.000 aanwezigen. Ook het aanbod van exposanten evolueert voortdurend.

Binnen de standaardhulpmiddelen zijn er steeds nieuwe ontwikkelingen en technische verbeteringen, én ook het aanbod aan diensten neemt toe. Elke editie verwelkomen we veel nieuwe exposanten, waardoor de bezoekers kunnen kennismaken met nieuwe hulpmiddelen en diensten, kledij, reizen, vakanties, voeding ....

Ook de online winkels vinden het belangrijk om zichzelf en hun producten op REVA voor te stellen.

Mobiliteit komt als centraal thema tot uiting in de REVAstudy-lezingen én op de standen zelf.

Met dit alles voldoet REVA aan haar doelstelling om een ontmoetingsplaats te zijn voor bezoekers en exposanten, een plek te zijn waar informatie te vinden is, contacten worden gelegd, producten uitgeprobeerd en vergeleken, en waar de bezoeker ook met zijn vragen terechtkan.

Om dat ontmoeten en die informatieoverdracht te stimuleren organiseert REVA tal van randactiviteiten. Hieronder vind je een overzicht.

REVAhome: in deze stand vind je alle dagelijkse hulpmiddelen voor keuken, badkamer, tuin, computer ... Ergotherapeuten geven je deskundige uitleg. (centraal in de hal)

ergo3: toont de ergotherapie van de toekomst op het vlak van hulpmiddelen. Ergotherapeuten demonstreren hoe ze met nieuwe technieken zoals 3D-printing werken om bestaande hulpmiddelen aan te passen en nieuwe te ontwikkelen. (centraal in de hal)

Met een ergo op stap: heb je specifieke vragen en wens je deskundig advies? Dan kan een ergotherapeut samen met jou de beurs bezoeken om het antwoord op je vraag te vinden. Maak een afspraak via info@ergotherapie.be.

Woonadvies en mobiliteitsadvies: heb je plannen om je woning aan te passen? Dan kan je op de stand REVAhome terecht voor een eerste woonadvies. Breng zeker je plannen en/of foto's mee. Ook voor vragen over mobiliteit, persoonlijk, openbaar vervoer en aangepast vervoer, kan je er terecht.

REVAnueva: hier vind je de tien genomineerde producten of diensten voor de REVAnueva Award. Op deze stand worden op donderdag 25 april om 10.30 uur de drie winnaars bekendgemaakt. Maar er is meer: op het terras krijg je een permanente projectie van nieuwe producten en diensten te zien.

Een leuke manier om kennis te maken met alle nieuwigheden van op een luie stoel. (vooraan in de hal)

REVAapp: HoGent heeft een app ontwikkeld waarmee leerlingen uit het secundair onderwijs (zorgberoepen) de beurs op een interactieve manier kunnen bezoeken. Je wordt van exposant naar exposant geleid volledig volgens je interesse. Bovendien krijg je de kans vragen op te lossen.

REVAg-sport: achteraan in de hal ligt een immens sportveld waar voortdurend sportdemonstraties plaatsvinden. Uiteraard komen de klassiekers als basket, hockey en dans aan bod, maar ook minder bekende sporten.

REVAstudy: een vorm van informeren is het bijwonen van lezingen. Bezoekers kunnen kiezen uit meer dan 50 lezingen die in de auditoria van Flanders Expo plaatsvinden, tegenover de ingang van de beurs. Er is plaats genoeg maar inschrijven is wenselijk. Alle info over de lezingen vind je op https://study.reva.be/nl/lezingen

REVAkids: dit pedagogisch programma is er speciaal voor leerlingen uit het basisonderwijs. Het speelt zich deels af in de klas, deels op de beurs zelf waar ze de kans krijgen hulpmiddelen te koppelen aan problemen. Op die manier komen ze in contact met de wereld van personen met een beperking.

REVAkids Mobility: op zaterdag wordt de plaats van REVAkids ingevuld met mobiliteitshulpmiddelen speciaal voor kinderen. Ook hier geven deskundigen de nodige uitleg. (centraal in de hal)

REVAcature: heb je een beperking en denk je dat één van onze exposanten een job heeft voor jou? Exposanten maken hun vacatures kenbaar via een speciale banner waar bovenaan 'REVAcature' staat. Gemakkelijk te herkennen.