Ook het postrevalidatiecentrum REVAlution Center van vzw To Walk Again in AZ Herentals dat zich inzet voor het welzijn van personen met een fysieke beperking, tijdens de coronacrisis gesloten.

'Zeker voor die doelgroep is blijven bewegen echter essentieel', zegt dr. Toon Claes, voorzitter vzw  To Walk Agai.

'De organisatie startte daarom met kostenloze onlinebeweegoefeningen en therapiesessies.

De lockdown is een maatregel die ons allemaal hard treft, maar kwetsbare groepen nog net een tikkeltje harder.

Mensen met een fysieke beperking krijgen er nu een beperking bij, want zij kunnen momenteel niet meer terecht in het postrevalidatiecentrum REVAlution Center om er na een ongeval of ziekte te blijven bewegen.

Afgelopen week werd er de Gloreha geleverd. De Gloreha kan worden ingezet voor passieve mobilisatie van de vingers, maar ook voor de actieve ondersteuning van functionele oefentherapie zoals: omhoog reiken, grijpen, vasthouden, specifieke bewegingen van de vingers.

Door de Gloreha te gebruiken in combinatie met visuele en auditieve feedback, en training met beide handen, worden de zenuwbanen geprikkeld.

Onze kinesisten kijken er alvast naar uit de opleiding te volgen om jullie dan een nieuwe hoogtechnologische revalidatie te kunnen aanbieden. Maar eerst nog even binnenblijven - STAY SAFE!'  Foto's Nnieuws archief.