U bent hier

Richard Celis wordt ere-burger van Lille

Lille
21.10.2021 - 14.22u
Door: Herman Gezelle

De Lilse heemkundige kring heeft Richard Celis voorgedragen als ere-burger. De 92-jarige, voormalige Lillenaar zette Lille ver buiten de gemeente op de kaart als bezieler van talloze initiatieven die de Vlaamse cultuur bevorderen.

Daarnaast is hij de oprichter van de scouts van Lille, erevoorzitter van de Sint-Antoniusgilde en de oprichter van de Lilse afdeling van het Davidsfonds. Het Lilse schepencollege is overtuigd van zijn uitzonderlijke bijdrage aan de lokale gemeenschap en plaatst zijn benoeming tot ere-burger daarom deze maand op de agenda van gemeenteraad.

Het college van Lille voerde in september 2019 de titel van ereburger in. Ricard Celis wordt de derde ere-burger van Lille. Eind 2019 werd ex-verzetsstrijder Boni Mellaerts uit Gierle de eerste ereburger van Lille.

Begin 2020 werd de vermoorde veearts-keurder Karel Van Noppen uit Wechelderzande postuum ereburger.

De titel van ereburger kan toegekend worden aan natuurlijke personen die wonen in Lille of er gewoond hebben en de gemeente een bovengemeentelijke uitstraling geven of bijgedragen hebben tot het welzijn van lokale gemeenschap.  Foto rr/scouts lille.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto