U bent hier

Rietjes van avocado veroveren de markt

Nationaal
25.02.2020 - 18.32u
Door: Mark Jaspers

Binnenkort worden plastic rietjes verboden. Er zijn ondertussen al heel wat alternatieven op de markt, maar de rietjes van avocado – en binnenkort ook het bestek van avocado – die door Biofase worden uitgebracht, zijn uniek.

Ondertussen heeft het Belgische bedrijf alweer enkele distributeurs mogen toevoegen aan de lijst van overtuigde professionals – de lijst vind je onderaan dit persbericht – en was de Beneluxvleugel van Biofase tijdens de voorbije Horecabeurs zelfs genomineerd voor een Heureka! Award.

Als je nog niet de kans hebt gehad om de rietjes uit te testen, is het nu dus een uitgelezen moment daarvoor. Sowieso zou het fantastisch zijn om ook een artikel, nieuwsitem, reportage en/of interview rond Biofase te mogen krijgen. 

Avocado uit Mexico

Zoals we reeds in ons vorige, in pdf opnieuw toegevoegde, persbericht vermeldden, is er momenteel een te grote productie van avocado’s in Mexico. Dat zorgt voor heel was belasting voor het milieu. Door avocadopitten om te toveren tot volledig biologisch afbreekbare rietjes, probeert Biofase ecologisch te werken door meteen naar de bron te gaan: daar waar er anders een afvalberg zou ontstaan.

Waarom rietjes van avocado beter zijn

Omdat we het binnenkort allemaal met minder plastic moeten doen, verschijnt er heel wat in de media rond alternatieve producten. Die zijn inderdaad allemaal meer ecologisch, maar helaas ontbreekt vaak de duiding. Het ene materiaal is het andere niet en elk soort rietjes heeft eigen voordelen en nadelen.
 
Ons alternatief

Het moge duidelijk zijn: de rietjes van Biofase combineren als enige alle beste eigenschappen, zonder de nadelen waar andere rietjes wel mee kampen: ze zijn duurzaam, biologisch afbreekbaar, smaakloos, stevig én goedkoop.

Genomineerd!

In aanloop naar de Horecabeurs Bredene, die van 17 tot 20 februari 2020 doorgaat, werden opnieuw de Heureka Awards uitgereikt. Met die prijs wil men nieuwe, innovatieve en originele producten of diensten in de horecasector in de kijker zetten.
 
Een doorgewinterde vakjury nomineerde 5 producten, waaronder ook de rietjes van Biofase. Uiteindelijk wist een ander ecologisch alternatief, Just Water van D-Drinks, de eerste plaats binnen te rijven – een uitstekend voorbeeld van hoe biologische, afbreekbare producten steeds belangrijker aan het worden zijn en meer erkenning beginnen te genieten.

Deel geworden van Ritch Europe

Met zijn duurzame producten, wil Biofase ook iets teruggeven aan de rest van de wereld. Daarom werd de Beneluxtak onlangs lid van het Ritch Network, dat non-profit evenementen en acties organiseert om zo ook een bijdrage te kunnen leveren aan wie het wat minder goed heeft.
 
Distributeurs

Momenteel zijn Biofaserietjes reeds beschikbaar bij de volgende distributeurs:
 
  • DeWaele Henri bvba. Wenduine
  • Districo cvba. – Gullegem
  • D-Products - Gullegem
  • Dynamic Services - Antwerpen
  • Prik & Tik Drankencentrales te Nieuwpoort / Lichtervelde en Waregem
  • Anisana – Damme

Bovendien is Biofase al aan het onderhandelen met nog eens 7 andere distributeurs én zijn de rietjes binnenkort ook beschikbaar via Bol.com. 
imageMeer nieuws

'Het belang van een goede HR Generalist in deze Corona tijden'

'Het belang van een goede HR Generalist in deze Corona tijden'
Kempen regio | Vlaanderen 08.04.2020 - 09.54u

Geel Netwerkt voor en door ondernemers

Geel 07.04.2020 - 23.53u

Paul Verbeeck : 'Lokale ondernemers volop ondersteunen in deze moeilijke tijden'

Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 07.04.2020 - 23.51u

Vastgoedsector bereid om deel winkelhuur kwijt te schelden

Kempen regio | Vlaanderen 07.04.2020 - 20.58u

De lockdown in Wuhan is voorbij, de stad in China waar het coronavirus eind vorig jaar uitbrak

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 07.04.2020 - 19.36u

Files aan Kempense recyclageparken

Files aan Kempense recyclageparken
Kempen regio | Neteland 07.04.2020 - 17.37u

Nijlen belt 80-plussers op

Nijlen belt 80-plussers op
Nijlen regio 07.04.2020 - 17.27u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto