U bent hier

Rijverbod voor ongeval met tractor op Rock Werchter

Heist op den Berg | Hulshout
15.03.2019 - 18.16u
Door: Herman Gezelle

De politierechtbank van Leuven heeft vrijdag een man uit Heist-op-den-Berg veroordeeld tot een rijverbod van 4,5 maanden voor een ongeval met een tractor op Rock Werchter in Rotselaar.

In dronken toestand deed hij het voertuig kantelen, waardoor twee voorbijgangers gewond raakten.

Tijdens de uitgeregende editie van Rock Werchter 2016 werd massaal boomschors en zand aangevoerd. In opdracht van zijn werkgever 'Transport Michiels' uit Hulshout moest Nick B. uit Heist-op-den-Berg de aanhangwagens vullen.

Na afloop ging hij op café en kroop achter het stuur van een zware tractor met aanhangwagen. Op de Werchtersesteenweg verloor de man door onaangepaste snelheid de controle en de tractor begon te slingeren. Het voertuig kantelde en kwam terecht tegen dranghekkens.

Daarbij raakten een 27-jarige fietser en een 42-jarige voetganger gewond.

Nick B. werd veroordeeld tot een rijverbod van 4,5 maanden en een geldboete van 2.100 euro. Hij moet zijn examens opnieuw afleggen. Enkele maanden geleden werd hij al eens betrapt op dronken rijden.

Ook de transportfirma was gedagvaard. De werkgever stelde dat B. alleen belast was met het vullen van de aanhangwagens die door collega's op de terreinen werden verspreid.

Het bedrijf werd door de rechtbank niet medeverantwoordelijk geacht en vrijgesproken. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto