Zaterdag werden in Brasschaat de nationale jeugdkampioenschappen gehouden.  Bij de C-jeugd was Rik Malcorps uit Herentals (KTT) de snelste. Het BK-podium H12: 1. Rik Malcorps (KTT), 2. Stef Coremans (GLH), 3. Jan Bomans (ATRIAC).

Rik Malcorps met een dagboek-verslag : 'Alle spullen klaargelegd en voor de zoveelste keer alles gedubbel checked. In Brasschaat aangekomen wilde ik wachten op Vince om samen met hem het parcours te verkennen. Spijtig genoeg bleek hij domweg zijn pols te hebben verstuikt en kon dus niet deelnemen. Hij had de wedstrijd beslist meer kleur gegeven. Volgende keer doen we het weer samen Vince!  De supporters waren er, de goesting was er, de vorm was er en de droom was er en eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat de stress er ook was.

Na het wisselzone ritueel, elke seconde telt nietwaar, konden we ons eindelijk begeven naar de zwemstart.  De temperatuur bedroeg 20,7° maar besliste toch om met pak te zwemmen.  Dan om 13u knal, we waren weg voor 350m zwemmen, 5,5km fietsen en 1,5km lopen.

Ik kon mij onmiddellijk vooraan nestelen, samen met Stef Coremans (GLH), en we konden direct een gat maken van +/- 30s op de rest van het deelnemersveld.  Dit was toch wat onverwacht.  Met een 10-tal meter voorsprong op Stef kwam als eerste in de wisselzone en kon nog een extra 6s meepakken tijdens de wissel.

Deze zouden wel eens belangrijk kunnen zijn want Stef is een zeer goeie fietser. Zoals verwacht kwam hij erop en erover. Ik kon nog even in het wiel gaan hangen maar moest dan toch de rol lossen. Met een snelle wissel kon ik al een deel van de achterstand goedmaken en starten op mijn beste onderdeel. 

Ik liep voor wat ik waar was en had Stef terug na enkele honderden meters. De titel mocht mij niet meer ontglippen.  Moegestreden liep ik als eerste over de finish………deze ga ik koesteren.    Bedankt KTT voor de leuke sfeer om telkens weer met veel plezier te komen trainen.  Bedankt trainers voor jullie steun en deskundige begeleiding.  Bedankt Geert om ons in “pole position” klaar te stomen voor dit BK,' aldus een fiere Rik Malcorps.

Proficiat Rik !