Op donderdag 2 december activeert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de nieuwe verkeerslichten op het kruispunt van de Steenweg op Zevendonk met de ring van Turnhout.

"Die nieuwe lichten zorgen voortaan voor een volledig conflictvrije afwikkeling van het verkeer", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

"Fietsers en voetgangers krijgen dus apart groen van het autoverkeer en kunnen in alle veiligheid oversteken." Tegelijk wordt ook de nieuwe afslagstrook aan de Carrefour opengesteld voor het verkeer.

Conflictvrije verkeerslichtenregeling

De voorbije maanden werkte het Agentschap Wegen en Verkeer op het kruispunt van de Ring rond Turnhout (R13) met de Steenweg op Zevendonk (N19).

De werken vonden voornamelijk plaats in de middenberm en langs de zijkant van de rijweg. Om veiligheidsredenen moest er regelmatig een rijstrook afgesloten worden en dat zorgde voor de nodige verkeershinder. Daar komt nu een einde aan.

"Op donderdag 2 december neemt AWV de nieuwe verkeerslichten in dienst", aldus minister Peeters. Deze werken starten 's ochtends en gebeuren onder politiebegeleiding.

Dat zal tijdelijk voor wat extra hinder zorgen. Automobilisten die het kruispunt moeten passeren, moeten rekening houden met extra vertragingen op donderdag.

Ook nieuwe afslagstrook in gebruik

Verderop op de ring, op zo'n 200m ten oosten van dit kruispunt, werd eerder dit jaar ook al een nieuwe doorsteek in de middenberm gemaakt, met afslagstrook naar de supermarkt Carrefour.

De verkeerslichten aan deze doorsteek zijn gekoppeld aan de nieuwe lichten ter hoogte van de N19 en zijn eveneens vanaf donderdag actief. Zodra de nieuwe verkeerslichten volledig werken, worden de betonnen jerseys aan de doorsteek weggenomen, zodat het verkeer de nieuwe afslagstrook kan gebruiken.

Op vrijdag 3 december zijn alle werken klaar.