Om het fietscomfort te verhogen voerde het Agentschap Wegen en Verkeer in december enkele structurele ingrepen uit op een gedeelte van de Ringlaan (N13) in Herentals. Het gaat ook om een versmalling van de rijbaan voor de voertuigen.

De fietssnelweg op de Ringlaan werd er vernieuwd.

Vanmiddag plaatste de aannemer extra gele reflecterende afbakeningspaaltjes ter bescherming van de fietsers.

Duurzame verbetering van fietsinfrastructuur

Dit jaar voerde AWV verspreid over heel de provincie Antwerpen een 13-tal gelijkaardige projecten uit, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen te verbeteren.

Minister van Mobiliteit Lydia Peeters: "Ik investeer ruim 11 miljoen euro in de Antwerpse fietsinfrastructuur. Verspreid over de provincie worden veilige en comfortabele fietspaden aangelegd.

Dat is nodig om verplaatsingen met de fiets alle kansen te geven. We willen de fietstendens die het afgelopen jaar ontstaan is, vasthouden en stimuleren.

Voor dit fietsproject in Herentals is €380.000 voorzien, besluit Lydia Peeters.'

UPDATE WERKEN AWV : ASFALTERING FIETSPAD BEGIN 2022

'Door een personeelstekort omwille van corona kan het fietspad dit jaar niet meer worden geasfalteerd.

Ook de verbinding met het jaagpad ter hoogte van de Herenthoutseweg wordt pas begin 2022 uitgevoerd. Tijdens de uitvoering van deze werken zal er enkel hinder zijn voor het fietsverkeer, dat opnieuw in beide richtingen aan de overkant van de Ringlaan moet fietsen.'

Foto's Johan Temmerman/NNieuws.