Dinsdag vonden 2 infovergaderingen plaats over verschillende rioleringswerken die na het bouwverlof starten. Concreet gaat het over zogeheten afkoppelingsprojecten in industriezone Berkebossen, de Lichte Hoeve en het Molsveld. Bij een afkoppelingsproject wordt het regenwater gescheiden van het afvalwater. Je vindt alle presentaties online op www.gemeentemol.be.

Industriezone Berkebossen

Na het bouwverlof voorzien we uitgebreide rioleringswerken in de industriezone. De riolering voor het afvalwater bevindt zich in een slechte staat. Er gebeurde al een gedeeltelijke vernieuwing na een recente verzakking. Nu volgt een volledige vernieuwing. Voor de afvoer van het regenwater voorzien we een controle van de aansluitingen. Zo hebben we al foutieve aansluitingen vastgesteld.

Lichte Hoeve

In de Lichte Hoeve omvat dit project het aanleggen van een nieuwe riolering en het afkoppelen van de bestaande riolering van de Kroploop.

Molsveld

In Molsveld lossen we de bestaande verstoppingen op door de aanleg van een volledig nieuwe riolering. De huidige riolering bevat te weinig helling.

Tijdens de informatievergaderingen werden de plannen toegelicht en kregen de aanwezigen alle informatie over de planning en het verloop van de werkzaamheden.