Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rioleringswerken bijna klaar, doortocht Ginderbuiten (N103) eind deze week opnieuw open

Vandaag brengt de aannemer een finale asfaltlaag aan. Alle nodige wegmarkeringen worden donderdag (belijning) en vrijdag (fietssuggestiestroken) geschilderd. Na het opruimen van de werfzone kan in de loop van vrijdag 23 september de doortocht van Ginderbuiten (N103) opnieuw open voor alle verkeer. Pas na het weghalen van alle signalisatie is de weg vrij voor doorgaand verkeer.

Na afronden van de belijning en het weghalen van de signalisatie wordt Ginderbuiten (N103) in de loop van vrijdag officieel vrijgegeven en vervallen alle tijdelijke verkeersmaatregelen. Tot dat moment vragen we om de wegsignalisatie correct op te volgen. Mogelijk zijn in de loop van de weken nog kleine afwerkingskarweitjes aan de voetpaden mogelijk, al dan niet gekoppeld aan een snelheidsbeperking op Ginderbuiten om de veiligheid voor de werfmedewerkers te garanderen.

Om dezelfde redenen blijft de Wilgenstraat ook na vrijdag nog een langer afgesloten, met uitzondering van bewoners. Zij kunnen wel door en hun woning bereiken.

Bergbezinkingsbekken

De komende weken en maanden wordt er verder gefocust op het bouwen van het bergbezinkingsbekken naast de barakken van Lichtstoet Rozenberg. Momenteel worden hiervoor via soilmixing de betonwanden aangemaakt.

Bij hevige regenval buffert dit bekken de overvloed aan water zodat het huishoudelijk afvalwater van 4.000 gezinnen niet langer in de Nete terechtkomt.'

Deel dit artikel