Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg heeft samen met de bewoners van de Karel Govaertsstraat moeten vaststellen dat de aannemer zijn werken daar heeft stilgelegd en machines en materialen van de werf heeft verwijderd. Na telefonisch contact is gebleken dat dit zou kunnen wijzen op een nakend faillissement van deze aannemer. Op dit moment beschikt het gemeentebestuur niet over informatie over deze mogelijke faling.

Het bestuur volgt deze situatie van zeer nabij op en zal de nodige stappen ondernemen, waarover dan ook gecommuniceerd zal worden.

Prioritair is nu voor het gemeentebestuur om de hinder voor de betrokken bewoners door deze tijdelijke stopzetting van de werken zoveel mogelijk te beperken.

Daarom vaardigt de burgemeester een machtiging uit zodat HidroRio vanaf zaterdag 7 september de nodige werken kan uitvoeren opdat de veiligheid op de werf en de afwatering van de huizen verzekerd zou zijn.

Voor meer informatie kan men vanaf maandag 9 september tijdens de kantooruren terecht bij de technische dienst, tel. 015 22 86 30.

Wie specifieke problemen i.v.m. zijn riolering wil melden, moet dit rechtstreeks doen bij HidroRio, 0800 90 300 (gratis).