Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roaring Twenties are Back bij stadspersoneel Herentals : 'Jullie zijn ons belangrijkste kapitaal'

Stad Herentals

De 'Roaring Twenties are Back' bij stad Herentals.  Vrijdagavond stonden in zaal 't Hof alle personeelsleden lekker in roaring twenties outfit centraal bij de nieuwjaarsreceptie.  

Bij de onvermijdbare strikte besparingen omwille van de energiecrisis, volgen voorlopige geen ontslagen voor het stadspersoneel.  Wat wel bij de stad Turnhout het geval is.

Tot de kleine uurtjes ontdekte je menig prima gedanste charleston in 't Hof.  Een originele insteek om de traditie even te breken.  Ook lokale politici waagden een dansje.  Sommigen zagen er toch wat zenuwachtig uit, want de gemeenteraadsverkiezingen 2024 naderen met rasse schreden.  Wat is een jaar nog in de politiek?

Mien Van Olmen : 'Jullie zijn ons belangrijkste kapitaal in de uitvoering van onze beleidskeuzes'

'Jullie zijn ons belangrijkste kapitaal in de uitvoering van onze beleidskeuzes', speecht burgemeester Mien Van Olmen (CD&V).   'We investeren dan ook graag in ons personeel. We hebben de vorige jaren de maaltijdcheques verhoogd, maar ook de cadeaucheques, de eindejaarstoelage, de 2e pensioenpijler en enkele premies van de sociale dienst personeel. We hebben ecocheques en fietslease ingevoerd.

Die fietslease was overigens een schot in de roos. 116 medewerkers lieten weten dat ze interesse hadden. 79 collega’s hebben effectief een fiets besteld. Zo kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en werken jullie op een positieve manier mee aan de belangrijke mobiliteitsuitdagingen van onze stad.

De loonbarema’s van het woonzorgcentrum zijn vorig jaar omgezet naar IFIC-loonschalen. Dankzij deze aanpassing hebben we onder andere een opwaardering kunnen realiseren van de loonschalen van de functies van keukenhulp en huismoeder en huisvader – die vroeger een E-niveau hadden – naar een loonschaal die overeenkomt met het D-niveau. Dat is eenzelfde beweging als we enkele jaren geleden hebben gedaan met de opwaardering van de E- naar de D-weddenschalen bij het stadsbestuur.

Jullie weten allemaal dat de opmaak van het budget voor dit jaar een heel moeilijke oefening is geweest. We hebben als bestuur – net zoals elke burger – de tering naar de nering moeten zetten en dat betekende bij momenten schrappen. Ondanks de bijzonder moeilijke keuzes die moesten gemaakt worden, slaagden we er in om in goede samenwerking met het MAT en de directie om op een constructieve manier tot een nieuwe sluitende meerjarenplanning te komen. We stelden met veel spijt in het hart ambitieuze investeringsprojecten uit, schrapten in stenen, maar investeerden onverkort en zelfs versterkt verder in mensen.

Ik mag met de nodige trots zeggen dat we hierbij het aantal personeelsleden niet afbouwen, wat helaas in andere besturen wel is gebeurd. De totale personeelsuitgaven (exclusief onderwijs en ziekenhuis) evolueert van het begin van deze legislatuur in 2019 €27.7 miljoen naar €41.9 miljoen geraamd in 2023.

We kijken dit jaar samen met jullie heel erg uit naar de opening van onze nieuwe kunstencampus, de start van de bouw van de sporthal in Noorderwijk, de opening van het nieuwe dienstencentrum in Morkhoven. Deze maand kunnen we ons eerste buurtrestaurant openen in het dienstencentrum. Later dit jaar openen we ook nog een buurtrestaurant in het woonzorgcentrum en in Morkhoven.  

Dank u allemaal!', besluit Mien Van Olmen.

Foto's Johan Temmerman/ NNieuws.

 

Mien Van Olmen omringd door feestend stadspersoneel 'Roaring Twenties'-style

Mien Van Olmen omringd door feestend stadspersoneel 'Roaring Twenties'-style

Stad Herentals

Deel dit artikel